Lajkaš cipelu, njoj se snizi cijena, aplikacija ti javi

Autor: Darko Bičak , 15. svibanj 2014. u 10:37
U slučaju da korisnik aplikacije lajka neke cipele a njima se snizi cijena, o tome stiže obavijest Stylecta

Autor alata koji pretražuje cipele po raznim e-trgovinama u svijetu je Brazilac Giacomo Summa.

Online dating i online shopping imaju puno toga zajedničkog. Mogućnosti su gotovo beskrajne, i teško je pronaći ono što zapravo tražimo.

Aplikacije za dating bile se nadahnuće za sučelje koje je brazilsko-britansko-litvanska startup tvrtka Stylect iskoristila za svoju istoimenu aplikaciju za pretraživanje cipela. Naime, radi se o alatu, trenutno samo za Appleov operativni sustav iOS, koji omogućuje da znate sve o cipelama koje vas zanimaju. Aplikacija generira više od 50 tisuća proizvoda koji su u ponudi u raznim e-trgovinama u svijetu, sa svim njihovim karakteristikama i cijenama. Cipele se mogu mogu lajkati, staviti u košaricu ili označiti kao omiljene.

To će drugim korisnicima aplikacije dati signal da se radi o zanimljivom i dobrom proizvodu. Ono što je u Stylectu posebno zanimljivo je činjenica da vam on može javiti kada se cipele pojave u trgovini blizu vas ili kada su cipele koje ste označili kao zanimljive na akciji – bilo da se radi o reklamnoj akciji ili o padu cijene ispod granice koju ste označili kao prihvatljivu. Idejni začetnik projekta je Brazilac Giacomo Summa koji je do pokretanja vlastitog biznisa bio direktor u internetskoj trgovini Dafiti, koju je pokrenuo servis za financiranje startupova Rocket Internet. Upravo je preko te insititucije osigurano i 538 tisuća dolara za Stylect. Summa je odlučio da će svoju zamisao o novoj aplikaciji pokušati pokrenuti u Londonu.

U tome mu je pomogao startup akcelerator TechStars gdje je upoznao Hadija Laasija, programera i dizajnera. Njih dvojica su imali ideju što žele, no još im je trebalo neko vrijeme da to uobiliče u projekt kojeg mogu predstaviti tržištu. Za to im je trebao i stručnjak za razvoj mobilnih aplikacija kojeg su pronašli u Darijusu Jankauskasu iz Litve te su njih trojica zajedno pokrenuli Stylect. Aplikacija je zaživjela krajem prošle godine, a Summa kaže da su više nego zadovoljni njezinim uspjehom. "Ovaj alat pruža vrlo zarazan sadržaj i naši korisnici provodi dosta vremena na njoj. Procjene govore da je svaki naš korisnik pogledao prosječno 44 modela cipela. To nam pruža logaritam prema kojemu možemo selektirati što ljude zanima i onda im više ponuditi. Ako ste tip osobe poput Carrie Bradshaw, ova aplikacija može biti i opasna", ističe  u šali Summa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close