Startup proizvodi stižu na Amazon

Autor: Poslovni dnevnik , 16. studeni 2015. u 22:00
Startupovcima će naplaćivati proviziju/FOTOLIA

Najveći online trgovac pokrenuo platformu za tehnološke kompanije.

Britanski startupovi dobili su priliku svoje inovativne proizvode plasirati preko najveće svjetske internetske trgovine.

Amazon će, naime, ovoga tjedna lansirati posve novu online platformu kako bi malim tehnološkim kompanijama omogućio da lakše i brže pronađu kupce za svoje debitanske proizvode.  "Svjesni smo da plasiranje novih proizvoda na tržište može biti jednako izazovno kao i osnivanje samih startup kompanija i zato smo im odlučili pružiti podržku kako bi se oni mogli fokusirati na same izume i istraživanja", rekao je Reutersu izvršni direktor Amazon.co.uk Christopher North.

Pojasnio je da će startupovcima Amazon pružiti prodajnu i distribucijsku podršku, a svoje će usluge naplatiti određenom provizijom od prodaje, mada nije precizirao o kojem je postotku riječ.  Treba reći da je većina proizvoda koji će se naći na ovom tematskom prodajnom online kanalu razvijeni nakon uspješnih kampanja na Kickstarteru i Indiegogou, a među njima že se, primjerice, naći i Kano računalni paket za djecu, Wileyfox 4G smatrphone ili iKettle. Inače, Amazon užurbano širi poslovanje u Velikoj Britaniji, upravo se sele u nove urede za čak 5000 zaposlenih. 

Komentirajte prvi

New Report

Close