Slovenac Hrvatima nudi franšizu za grijače panele

Autor: Luka Vojvodić , 21. srpanj 2014. u 13:06
Tvrtka Ekosen koja se razvila iz obiteljskog biznisa danas ima 14 konzultanata i devet timova zaduženih za montažu panela

Primatelji franšize moći će prodavati samo proizvode koje isporučuje tvrtka Ekosen, a nadzire se i način oglašavanja na lokalnoj razini.

Slovenska tvrtka Ekosen koja proizvodi grijače panele kroz franšizu namjerava osvajati nova tržišta.

Aleš Babič, osnivač i vlasnik tvrtke, priznaje kako se prije upuštanja u poduzetništvo dugo bavio idejama i tehnološkim rješenjima koji će "učiniti svijet boljim". Jedna od tih ideja je i infracrveni grijači panel čije je prodaja omogućila razvoj tvrtke. U počecima poslovanja tvrtka je bila obiteljska, supruga i Aleš radili su sami. Ubrzo su zadovoljstvo kupaca i dobri promotori omogućili razvoj poslovanja, te danas tvrtka ima 14 konzultanata i devet timova zaduženih za montažu panela.

"Pozvali smo i naše kupce na suradnju, jer je zadovoljan kupac uvijek najbolja preporuka. Usto, željeli smo da naši zaposlenici i konzultanti svojim klijentima mogu pokazati primjere iz stvarnog života, jer su iskrenost i rezultati ono što najviše privlači nove kupce i osvaja njihovo povjerenje", rekao je Aleš Babič, za portal Franchising.hr Budući da po kvaliteti i cjenama gotovo da nisu imali konkurenta shvatili su da tu prednost mogu održati samo ako se nastave širiti. U tom trenutku su i počeli razmišljati o davanju franšize pa su neki od njihovih najboljih prodavača i konzultanata postali franšizni partneri. "Čim smo primjetili da konzultant ima i menadžerskih sposobnosti, da ima potencijal da vodi i razvija posao, ponudili smo mu da vodi franšiznu podružnicu. U Sloveniji za sada imamo tri franšizna partnera, a jednog van matičnog tržišta u Hrvatskoj", objašnjava Aleš Babič.

Pregovori se vode i s još nekoliko potencijalnih partnera u Hrvatskoj, ali i u Crnoj Gori i na Cipru. Pored toga što će moći računati na prijenos cjelokupnog know-how-a, primatelji franšize će prvo proći obuku u sjedištu tvrtke, a zatim i u samoj franšiznoj poslovnici. Aleš navodi kako tvrtka zahtijeva da se budući primatelji franšize drže svih postavljenih standarda naročito kada se radi o kvaliteti proizvoda i usluge, ali i preporučenim cijenama. Primatelji franšize će moći prodavati samo proizvode koje nabavlja i isporučuje tvrtka Ekosen, a ugovorom će biti definirani čak i načini na koji će se tvrtka oglašavati na lokalnoj razini.

Komentari (1)
Pogledajte sve

samo nek si drži svoju franšizu i svoje panele

New Report

Close