Slatina bi novi inkubator od 10,46 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 01. travanj 2014. u 22:00
Fotolia

Iz fonda EU povukli bi 8,85 mil. kn.

Zagreb Virovitičko-podravska županija planira uspostavu Slatinskog kreativnog inkubatora SLAT in, vrijednog 10,46 milijuna kuna, izvijestili su iz Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije (VIDRA).

Iz fonda EU planiraju  povući 8,85 milijuna kuna. Očekuju otvaranje najmanje 13 novih startup poduzetnika i minimalno 16 novih radnih mjesta u dvije godine, pod uvjetom da projekt bude odobren za financiranje. Radi poticanja poduzetništva i jačanja konkurentnosti gospodarstva županije, nakon uspjeha prvog virovitičkog Poduzetničkog inkubatora, krenulo se u razvijanje mreže inkubatora, istaknula je zamjenica župana Sanja Bošnjak.

U sklopu planiranog centra, u zgradi starog Doma zdravlja u Slatini, bit će kuhinjski inkubator namijenjen postojećim OPG-ima i poduzetnicima koji će kroz inkubator moći na tržište plasirati svoje prehrambene proizvode. Ondje će biti i kušaonica vina za različite namjene, posebno u edukacijske svrhe.Iz VIDRA-e podsjećaju da je poduzetnički inkubator u Virovitici otvoren u kolovozu 2013., a izgrađen je u sklopu EU projekta "e-inkubator sa i bez zidova". Ima 12 stanara, a prijave i dalje stižu. Za provedbu projekta EU je iz bespovratnih sredstava izdvojila 719,7 tisuća eura, Županija 221,1 tisuću eura, a VIDRA 19,3 tisuće eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close