Sedma generacija startupova završila program Zagrebačkog inkubatora poduzetništva

Autor: Poslovni.hr , 02. srpanj 2015. u 16:57
Foto: Vanessa Šerka

Program se provodi dvaput godišnje, a iduća generacija će biti primljena nakon natječaja objavljenog na zipzg.com krajem ljeta.

Na Startup srijedi, koju tradicionalno jednom mjesečno odražva Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE, održan je tzv. “Demo day” na kojem su projekti iz posljednje generacije ZIP Startup programa predstavili okupljenoj javnosti, mentorima, investitorima i partnerima ZIP-a na čemu su radili protekla četiri mjeseca i što su postigli zahvaljujući inkubaciji u ZIP-u.

ZIP Startup program se temelji na Lean startup metodologiji i bogatim iskustvima mentora. Radi se o intenzivnom edukacijskom programu i praćenju napretka projekata u trajanju od 4 mjeseca uz rad u ZIP.Factory coworking prostoru, centralnom mjestu za rad alumni i trenutnih timova, opremljenim svime potrebnim za rad i razvoj proizvoda.

Program se provodi dvaput godišnje, a iduća generacija će biti primljena nakon natječaja objavljenog na zipzg.com krajem ljeta.

Ovo su timovi koji su diplomirali kao 7. generacija ZIP Startup programa:

Fashable je mobilna shopping aplikacija koja omogućuje korisnicima da prate svoje najomiljenije fashion trgovine u gradu i među prvima kupe ekskluzivno snižene proizvode definirajući po želji mjesto i vrijeme dostave, čak i unutar 90 minuta od kupnje.

Drafter je web aplikacija koja omogućava igranje nogometne fantasy lige. Pruža korisnicima novu dimenziju praćenja nogometnih utakmica i mogućnost pokazivanja nogometnog znanja.

EasyRider je sustav za potporu vozačima motocikala. Zadaća sustava je prostorno-vremensko praćenje vožnje i analiza iste, recomendation system pneumatika te social network za populaciju koja voli motocikle.

Mobicon aplikacija pretvara smartphone svakog sudionika predavanja u bežični mikrofon! Vašu publiku će dodatno angažirati funkcionalnosti odgovaranja na ankete i komentiranja u stvarnom vremenu.

Mr. Nice omogućava vlasnicima poduzeća kontrolu na daljinu većine dijelova mobilnih telefona njihovih zaposlenika te roditeljima uređaje njihove djece. Pruža informacije o aktivnostima i kretnjama u obliku statističkih podataka.

UducateMe pomaže ljudima da kroz razmjenu znanja i iskustva grade svoju reputaciju što im omogućava unaprijeđivanje ili promijenu karijere.

Osim timova koji su tek završili ZIP Startup program, predstavila su se i tri projekta iz prošle generacije koji su primili investicije iz ZIP Accelerator programa:

SnapTap – interaktivna, beskontaktna rješenja za evente.

ThoriumA+ platforma za energetsko certificiranje namijenjena je certifikatorima i vlasnicima nekretnina. Platforma certifikatorima znatno skraćuje vrijeme izrade sve potrebne dokumentacije u potpunosti zadovoljavajući zahtjeve ministarstva dok istovremeno vlasnici nekretnina dobivaju digitalni model vlastitog objekta.

TutoTod, Tutorials for Toddlers je edukativna iPad aplikacija koja potiče kreativno razmišljanje i izražavanje djece od 1-5 godina. Roditeljima pruža ideje i detaljne upute kako kvalitetno provoditi vrijeme sa svojim djetetom kod kuće.

Komentirajte prvi

New Report

Close