SC Ventures uložio u beogradski fintech

Osnivači startupa Stefan Pajković i Milan Stanojević iskusni su stručnjaci Osnivači startupa Stefan Pajković i Milan Stanojević iskusni su stručnjaci

Vrijednost tri milijuna dolara.

South Central Ventures, prvi VC fond za startupe, a kojem je Republika Hrvatska bila prvi ulagač, investirao je milijun eura u beogradski fintech startup TradeCore.

Ukupna investicija u startup je tri milijuna dolara. TradeCore je razvio BrokerCloud, sustav za upravljanje brokerajima koji im omogućuje bržu obradu novih korisnika te kvalitetniju komunikaciju i menadžment.

U South Central Venturesu kažu da je TradeCore financijama isto što je Amazon u IT-u. Na internetskim stranicama TradeCorea stoji da startup već ima investitore poput HSBC-a; Deutsche Banka, GTECH-a i Goldman Sachsa te da im je savjetnik Atul Bali, iskusni menadžer iz područja igara na sreću, lutrija i sportskog klađenja. Osnivači startupa su Stefan Pajković i Milan Stanojević.

Pajković je prethodno radio u Deutsche telekomu kao potpredsjednik za trgovinu derivatima na kamatnim stopama, a nakon toga je s nekoliko prijatelja osnovao i prodao online brokersku kuću.

Tehnički direktor Milan Stanojević je prije radio u Vojnoobavještanoj agenciji i Virtualnom centru za praćenje klimatskih promjena u jugoistočnoj Europi. Tim TradeCorea broji više od 50 stručnjaka od čega su njih 34 došli unazad godinu dana. "Investiciju ćemo iskoristiti za širenje u Aziju, otvaranje novih ureda u Tel Avivu i šire te raditi na proširenju baze velikih klijenata", kaže Pajković.

Komentari (1)
  • bigboffin
    bigboffin 8:21 25.1.2018.

    SC Ventures je najneuspjesniji VC fond na EU teritoriju (gdje je vecina VCjeva neuspjesna jer to neznaju raditi). Kad ga vode sarlatani…..Pogledati koliko je investicija vec otpisano -izvjesca na strani EIFa koji im je dao lovu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!