Reflecta InteLED štedi i do 90 posto energije

Autor: Marta Duić , 08. veljača 2016. u 22:01
Posebnost InteLED-a je u tome što štedi energiju za sve industrijske prostore, kombinirajući LED rasvjetu i inteligentne sustave

Reflecta InteLED rasvjeta ima predviđeni životni vijek do 200.000 sati rada.

Reflecta Grupa, jedna od rijetkih tvrtki koja kontinuirano radi na poboljšanju proizvoda tijekom posljednjih deset godina, proizvodi i dvije do tri inovacije godišnje koje omogućavaju dodatne uštede energije. Reflecta rješenja su dosad uštedjela u različitim sektorima industrije više od 15 milijuna eura, 175 milijuna kilovatsati struje i smanjila emisije ugljičnog dioksida za više od 95 milijuna kilograma.

Razvoj posljednje inovacije Reflecta LED sistema trajao je više od dvije godine. Reflecta InteLED je spoj najnovije tehnologije LED rasvjete i inteligentnih sustava upravljanja koji ostvaruje do 90 posto ušteda s predviđenim životnim vijekom do 200.000 sati rada, uz iznimnu kvalitetu osvijetljenosti. Kako kažu iz Reflecte, InteLED donosi rješenja za dosadašnje nedostatke koji su prisutni kod trenutno dostupne tehnologije LED rasvjete na tržištu, poput slabe kakvoće svjetlosti i zagrijavanja, a poseban je po tome što omogućava veliku uštedu energije za sve industrijske prostore. InteLED se može u potpunosti prilagoditi specifičnim potrebama svakog klijenta, s time da to ne utječe na univerzalnost i jednostavnost korištenja.

"Svjetlo može biti ključni resurs i alat za smanjenje troškova, poboljšanje produktivnosti i povećanja dodane vrijednosti. Na godišnjoj razini, pravim izborom rasvjetnih sustava moguće je uštedjeti i do 200.000 eura u jednom proizvodnom pogonu, a sama investicija je isplativa već nakon godinu do dvije. U toku sljedeće godine očekujemo dodatno povećanje prihoda za najmanje 30 posto i značajno povećanje realizacije na području Hrvatske, zahvaljujući i brojnim natječajima za bespovratna sredstva kojima se potiču industrije na ulaganje u energetski učinkovita rješenja.

"Naš daljnji razvojni cilj svodi se na upotrebu dosad pronađenih rješenja i u svrhe ulične tj. javne rasvjete, gdje će razlika od 20 posto većih ušteda električne energije, u usporedbi s klasičnim LED rješenjima, biti vrlo zanimljiva za investitore kod zamjene javne rasvjete", poručili su iz Reflecte. Tijekom britanskog salona inovacija koji je održan u poslovnom središtu Londona, ova je inovacija privukle veliku pozornost, a stižu im i upiti o mogućim suradnjama.

Komentirajte prvi

New Report

Close