Prva startup konferencija jednog grada

Autor: Bernard Ivezić , 15. listopad 2014. u 22:01
Najavna koferencija za Zagreb Connect/Jurica Galoić/PIXSELL

Zagreb Connect Jedinstvena prilika za investitore da pronađu dobre prilike u glavnom gradu

Pitanjem kako u Hrvatskoj stvoriti uvjete za uspjeh kakav je Izrael ostvario pretvorivši se u startup naciju bavi se Zagreb Connect, prva startup konferencija koju organizira jedan grad. Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik kaže da Zagreb zajedno s izraelskim veleposlanstvom želi 12. i 13. studenog prikazati koje su mogućnosti razvoja grada, Hrvatske i cijele regije.

"Ovo je jedinstvena prilika za investitore da pronađu dobre prilike za investicije i ujedno prilika za Zagreb da prezentira zagrebačku startup zajednicu i učini je prepoznatljivom u očima investitora", kaže Bandić. Zina Kalay Kleitman, veleposlanica Izraela u Hrvatskoj kaže da se rado odazvala inicijativi zagrebačkog gradonačelnika. Navodi da je Izrael drugi najveći startup ekosustav nakon Silicijske doline. "Izrael je mala država i natjecati se na bilo koji način u gospodarstvu i inovativnosti sa Silicijskom dolinom velika je stvar, a to se postiže visokom razinom znanja i visokom razinom investicija", kaže Kalay Kleitman.

Dodaje da je lani samo u izraelske startupe, njih 650, ubrizgano 2,2 milijarde dolara investicija, domaćih i stranih. K tome, startupi su mahom okrenuti k izvozu a polovica izraelskih poslovnih subjekata usmjerena je na izvoz. "Startupi su iznimno važni za izvoz Izraela i zato se danas čak vode rasprave o tome treba li ili ne dopustiti da se naši startupi prodaju van", objašnjava Kalay Kleitman slatke brige proizašle kao posljedica razvoja startup ekosustava u Izraelu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close