Profesionalno ocjenjivanje vina uz aplikaciju WineCo

Autor: Luka Vojvodić , 08. rujan 2014. u 22:01
Bodovanje pojedinog vina moguće je u više kategorija, kao što su boja vina, intenzitet okusa ili ukupni dojam kušača

Programeri najavljuju novi pravac razvoja aplikacije WineCo koja će u budućnosti biti povezana s društvenim mrežama.

Mnogima se dogodilo da kušaju odlično vino nakon čega su željeli zapamtiti ime proizvođača vina, vrstu i godinu punjenja, pa su te informacije zapisivali na komadiće papira – koji bi se zagubili.

Da se takve stvari ne bi događale slovenski programeri tvrtke MediaClinic osmislili su i kreirali WineCo aplikaciju koja je namijenjena svim ljubiteljima vina, a posebno onima koji u raznim prigodama vole eksperimentirati okusima vina. Štoviše, programeri navode kako je ovo prva aplikacija za profesionalno ocjenjivanje vina.Aplikacija je preporučena od strane Međunarodne organizacije za lozu i vino, Međunarodne unije enologa i Svjetske federacije stručnih procjena međunarodnih vina i jakih alkoholnih pića.

Pogodna je za enologe, posebno zato što nudi mogućnost bodovanja, a time i dobru priliku da se neko vine posebno pohvali i preporuči na temelju bodova iskusnih enologa. Procjena vina provodi se u koracima, dok se bodovanje odnosi na boju vina, intenzitet okusa, ukupni dojam kušača i slično. Aplikacija nudi i mogućnost postavljanja fotografije boce vina te unošenje njegovog naziva, proizvođača i lokaciju gdje je pojedino vino kušano. Tvrtka je aplikaciju kreirala nakon što je zaključeno da na tržištu postoji potreba za takvim proizvodom. "U vrijeme u kojem je potrebno nadograditi vinsku industriju, koja proizvodi velike količine vina, aplikacija naglasak stavlja na kvalitetu.

Razlog tome je činjenica što vino postaje sve češći dodatak uz obroke i mnoge druge svakodnevno trenutke. Stoga je tim stručnjaka za savjetovanje na čelu s Tomislavom Kalanom, uz potporu komunikacijske agencije Dialog i programera tvrtke MediaClinic, zaključio da postoji dovoljan interes na tome području", keže Maše Vodušek iz tvrtke Dialog. Tvorci aplikacije najavljuju kako će ona u budućnosti biti povezana s društvenim mrežama, te da je ta integracija jedan od najvećih potencijala aplikacije. To će omogućiti novi način dijeljenja iskustava o vinima s prijateljima, i to u nekoliko klikova. Također, dizajn aplikacije ne slijedi u potpunosti smjernice razvoja mobilnih aplikacija, no to će se ispraviti kreiranjem nove teksture koja će njegovati čist i dosljedan izgled. 

Komentirajte prvi

New Report

Close