Privatni fond ICT Hub Ventura uložio u još tri mlade tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 19. ožujak 2018. u 07:57
ICT Hub Venture, uz početne, nudi i daljnje investicije odabranim startupima/FOTOLIA

Novac su dobili srpski startupi BlockTalents za blokchain projekte, igrica Karate Do i platforma OneAssessment za prepoznavanje talenata.

ICT Hub Venture, prvi srpski privatni investicijski fond, nakon nešto više od godinu dana rada, omogućio je tri investicije u domaće tehnološke startupe.

Ujedno, ICT Hub Venture otvara novi poziv za tehnološke startupe kojima je potrebna investicija, piše Blic. U skladu sa svojom strategijom, Fond je uložio u perspektivne startupe koji su, iako u ranoj fazi razvoja, već dobili nepodijeljenu potporu i potvrdu na tržištu. Riječ je o startupima Karate Do, BlockTalents i Analytica One. Timovi koji su u dobili investiciju, osim početne novčane potpore, mogu računati i na poseban program i savjetodavnu podršku, kao i dragcjene veze s investitorima.  Osim početne investicije, ICT Hub Venture nudi i daljnja ulaganja za odabrane startupe iz svog portfelja.

Mreža kontakata
Karate Do tvrtke Miracle Dojo je prva karate igrica za mobitele na svijetu, u kojoj se kao glavni likovi nalaze najbolji svjetski karataši, zvijezde sporta kojeg trenira više 100 milijuna ljudi diljem svijeta. Nakon dvije godine rada, igra je lansirana krajem prosinca 2017. godine i dosad ju je preuzelo više od 65 tisuća igrača iz 160 zemalja. "Investicija je prva potvrda našem radu i potencijalu tima Miracle Dojo.

 

65 tisuća

igrača iz 160 zemalja preuzelo je igru za mobitele Karate Do

Osim financijske potpore jako je važna i mreža kontakata i znanja koja dolazi povezivanjem s ICT Hub Venture fondom", rekao je Uroš Mijalković, direktor startupa Miracle Dojo. BlockTalents je dvosmjerna tržišna platforma za projekte temeljene na blockchain tehnologiji i usmjerena je na mikro poslove putem kojih blockchain projekti nalaze verificirane talente i blockchain profesionalce koji su članovi BlockTalents zajednice.

"U našem slučaju, daleko značajnije nam je od koga su novčana sredstva došla, nego financije same po sebi. U najranijoj fazi, timu je najvažnija podrška, povezivanje s ključnim ljudima iz biznisa i mentorstvo stručnjaka koji razumiju proizvod, izazove tima i potrebe tržita. ICT Hub Venture fond, kao podrška u ranoj fazi razvoja bilo kojeg tehnološkog startupa, najpametniji je izbor", rekla je Neda Stevanović iz BlockTalentsa.

Procjena sposobnosti
Treći startup, Analytica One, pomaže organizacijama da prepoznaju talente i optimiziraju proces njihovog zapošljavanja.  Multidisciplinarni tim psihologa, data scientista i IT stručnjaka kreirao je platformu OneAssessment koja objedinjuje alate za privlačenje talenata, upravljanje procesom selekcije i procjenu ličnosti i sposobnosti. 

Tko je dosad dobio novac

Izbor poklona, rad sa slikama, online sport…
Fond ICT Hub Venture u prvom ciklusu investiranja podržao je servis za izbor poklona GiftsUwish, zatim Publitio, platformu koja nudi napredni API za rad sa slikama i video datotekama, kao i Good Game Arena, eSports online platformu koja igračima omogućava monetizaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close