Poslovnu nišu pronašli u izradi karata, podržao ih Grad Zagreb

Autor: Luka Vojvodić , 17. lipanj 2014. u 22:00
U tijeku je izrada karte za sva turistička odredišta u Hrvatskoj

U pripremi je drugo izdanje karte, a i ono božićno koje je posebno bogato jer prati i sva van ugostiteljska događanja.

Tvrtka Darrer  osmislila je "Hello Zagreb", jedinstvenu kartu koja je vodič po najpoznatijim zagrebačkim restoranima, klubovima, kafićima, casino klubovima i slastičarnica.

Slijedeći sličan princip  mapa svjetskih gradova nastala je iz potrebe da se turistima olakša pronalaženje zanimljivim mjesta. "Naime, željeli smo svojim prijateljima iz Italije pokazati sva lijepa i ugodna mjesta u Zagrebu u kojima se mogu opustiti i nešto fino pojesti. Kako nismo imali vremena stalno biti s njima potražili smo mapu Zagreba kako bi sami izabrali zanimljiva i privlačna mjesta. No, neugodno smo se iznenadili kada ništa slično nismo našli. Razočaranje je kratko trajalo, jer smo sami odlučili napraviti takvu mapu i ponuditi je najprije prijateljima, a onda i turistima", rekao je Sven Darrer.Na karti šireg centra Zagreba, nalaze se obojene brojke koje svrstavaju određene lokacije u jednu od četiri rubrike; noćni život, restorani, kafići i barovi, te casina i automat klubovi.

Svaka rubrika ima desetak destinacija koje ukratko opisuje te navodi adresu, kontakt telefon i internetsku stranicu. "Točnije, na karti se nalaze za sada 33 Ugostiteljska objekta koja procjenjujemo prema prepoznatljivosti, kvaliteti i dobrih kritika naših poznanika. Pozivamo sve zainteresirane da se jave i prijave za uvrštavanje na kartu, jer imamo velike planove s njom, a promocijske mogućnosti su dalekosežne. Već pripremamo drugo izdanje, a veselimo se i onom božićnom koje je posebno bogato jer prati i sva van ugostiteljska događanja, kao što su advenstski sajmovi, mjesta božičnih okupljanja i ostalih blagdanskih događanja", rekao je Sven Darrer .Ugostitelji su prepoznali priliku za vlastitu promociju, na karte se nalaze kuponi pomoću kojih je moguće ostvariti popuste na određenim ugostiteljskim objektima na karti. Turistička zajednica i Grad Zagreb kartu koriste za promociju grada i poboljšanja turizma.

Projekt je posebno zanimljiv Gradu Zagrebu, koji kartu namjerava podržati u svim budućim reizdanjima.Karta je namijenjena stranim i domaćim turistima, ali i svima onima koji žele vidjeti i probati nešto novo na gastro planu Zagreba. Dostupna je u svim poznatijim hotelima grada Zagreba, informativnim centrima Turističke Zajednice grada Zagreba, na frekventnim mjestima kao što su zračna luka, glavni kolodvor, autobusni kolodvor, te unutar vozila Taxi službe."U tijeku je izrada karte za sva turistička odredišta u Hrvatskoj koja nemaju slične vodiče u ponudi. Projekt je zahtjevan, velik, ali iznimno veseli. Nakon Hello Zagreba, u izradi je Hello Umag, Hello Varaždin, Hello Rovinj, Hello Opatija, Hello Split, Hello Zadar i ostali gradovi diljem Hrvatske. A samo što nije izašla aplikacija za smartphone", kaže Sven Darrer. 

Komentirajte prvi

New Report

Close