Poljska škola matematike nudi franšizu za Hrvatsku

Autor: Luka Vojvodić , 08. rujan 2014. u 17:56
Škola je namijenjena polaznicima do devetnaest godina, a nastava se održava u grupama od pet učenika

Prva škola matematike 2plus2 otvorena je 2010., a danas u Poljskoj ima 58 centara, te franšize u Ukrajini, Češkoj i Kazahstanu.

Početak nove školske godine tisuće učenika vraća njihovim obvezama i učenju gradiva raznih predmeta.

Među zahtjevnijima se u pravilu nalazi matematika, no lakše savladavanje toga problema osmislili su Poljaci. Riječ je o školi matematike 2plus2, čiji koncept poljski inovatori daju u franšizu. Škola matematike je osmišljena kao edukacijski centar u kojemu se nastava održava u poslijepodnevnim satima i namijenjena je učenicima uzrasta od tri do devetnaest godina. Program škole prilagođen je djeci koja nisu dobra u matematici, no isto tako i djeci koja imaju vrlo visoku razinu znanja. Nastava se održava u grupama koje broje pet učenika, dok su predviđeni i individualni sati ukoliko je nekom djetetu potrebno više pažnje. Prva ovakva škola otvorena je 2010., a danas u Poljskoj ima 58 centara za edukaciju, od čega su 55 franšize.

Prednost franšize pokazala se u pokretanju centara izvan matičnog tržišta, odnosno u Ukrajini, Kazahstanu i Češkoj. Poslovni model centara do sada je dao odlične rezultate u poslovanju i edukaciji, čime davatelji franšize računaju i u budućim poslovanjima. Za razvoj franšize zadužena je tvrtka BLC, koja je trenutno su u potrazi za primateljima franšize u Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. "Analizirali smo tržište privatnih škola u srednjoj i istočnoj Europi i shvatili smo da vrijedi pokušati s davanjem franšize. Naš poslovni model je takav da se lako može prenijeti u bilo koju od zemalja toga dijela Europe, zbog sličnosti obrazovnih modela", rekao je za Franchising.pl Marćin Krušinjski, direktor tvrtke BLC.

Od prednosti franšize ističu se visoka profitabilnost posla u odnosu na niske operativne troškove poslovanja i brend prepoznatljiv na tržištu edukacije u istočnoj Europi.Primatelj master franšize dobiva cijeli know-how materijal, potporu prilikom otvaranje škole, pravo na korištenje 2plus2 brenda na teritoriju određene države, te pomoć u vođenju reklamnih kampanja, kao i slobodan pristupu dizajnu, grafičkim elementima i svim novostima koje se implementiraju u mreži. Cijena franšize je oko 13.500 kuna, a osnovni zahtjevi davatelja su početni kapital, poznavanje poduzetništva i organizacijske sposobnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close