Poduzetnički inkubator bit će završen ove jeseni

Autor: Lucija Špiljak , 21. siječanj 2019. u 22:00
U zgradi će biti 20 funkcionalnih prostorija/Djurdjevac.hr

U objektu futurističkog izgleda smjestit će se novi poduzetnici i oni koji trebaju pomoć.

U Đurđevcu niče zgrada Poduzetničkog inkubatora, a kako najavljuju, bit će moderno opremljena i futurističkog izgleda.

Na površini od 750 četvornih metara u 20 opremljenih prostorija smjestit će se nova mala poduzeća koja tek počinju poslovati ili su u fazi razvoja, te postojeće tvrtke u potrazi za prostorom i stručnom pomoći.

Poduzetnički inkubator trebao bi privući nove investicije i stvoriti preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta, piše ePodravina. Izvođač radova je Bistra d.o.o, a projekt vrijedi 8,8 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima iz EU fondova s 8,6 milijuna.

Završetak radova očekuje se najesen. Projekt je nastavak mjera poticanja poduzetništva kojima Grad Đurđevac želi potaknuti mlade poduzetnike početnike na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.

Osim Inkubatora, u Đurđevcu je prošao i projekt Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone A sjever, prijavljen na javni poziv Ministarstva gospodarstva.

Projekt od 10,8 milijuna kuna uključuje izgradnju prometnice u zoni A sjever te četvrtu fazu izgradnje istočne obilaznice.

Izgradnjom 7.475,68 m2 ceste s pratećom infrastrukturom unutar zone stvorit će se potrebna infrastruktura i cestovna dostupnost parcela, a radi razvoja infrastrukture poduzetničke zone A sjever te njene aktivacija radi novih ulaganja i novih radnih mjesta.

Uskoro se očekuje odluka o financiranju projekta i potpis ugovora.

Komentirajte prvi

New Report

Close