Plaćanje kave, kruha ili pranja auta mobitelom

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 21. studeni 2016. u 14:00
Mjesečno je sms-om moguće platiti neodređeni broj računa u vrijednosti do 500 kuna ili do iznosa na prepaid računu

Aplikacija Send2pay omogućava jednostavno naplatu računa sms porukom

Nedavno je na tržište, dosta potiho, puštena nova aplikacija nazvana Send2pay koja na odabranim prodajnim mjestima poput kafića, restorana, pekarnica, pa čak i autopraonica i drugih obrtničkih radnji omogućava plaćanje računa mobilnim telefonom. Naime, riječ je zapravo o vrlo praktičnom i inovativnom rješenju za situacije kada zaboravimo ponijeti novčanik ili otići do bankomata, što u svakodnevnom životu i nije tako rijetka pojava. Aplikacija funkcionira tako da korisnik u sms poruku upiše šifru objekta, broj i iznos računa te sve skupa pošalje na broj 700007 koji zatim transakciju zaprima i obrađuje.

Najveće prednosti Send2pay načina plaćanja, kako poručuju iz varaždinske tvrtke Abit koja stoji iza ovog IT rješenja, su jednostavnost i kontrola troškova kao i mogućnost odgode plaćanja ako se radi o postpaid broju (pretplati). Također, moguće je i da račun plati bilo tko drugi kome se pošalju potrebni podaci, tako da bi se Send2pay može primijeniti i kao rješenje brojnih potencijalno neugodnih situacija. Mjesečno je sms-om moguće platiti neodređeni broj računa u vrijednosti do 500 kuna ili do iznosa na prepaid (bonovi) računu, a kada se postavi pitanje gdje je tu zarada za, primjerice, ugostitelje odgovor je zapravo vrlo jednostavan. Zbog iznimne praktičnosti plaćanje računa sms-om privlači velik broj mladih ljudi koji su i aktivni na društvenim mrežama i koji će vrlo lako prenijeti vijest o Send2pay usluzi.

Marketing se radi praktično sam od sebe, a određena lokacija koja podržava Send2pay dobiva redovit priljev novih gostiju i povećanje posla. Sudeći prema internetskim stranicama Send2pay-a zagrebački su lokali dobro pokriveni ovom uslugom, a na popisu podržavatelja tog načina plaćanja nalaze se Velika Gorica, Zabok, Ivanec i Zadar. Naravno, kupac prije izdavanja računa treba najaviti da želi platiti sms-om kako bi se račun fiskalizirao pod posebnom kategorijom. Detaljne informacije o financijskim prednostima korištenja Send2pay za pojedino prodajno mjesto izračunava i predlaže prodajni predstavnik Abita i, kako kažu, čak se i veći financijski dobitak ostvaruje kada prodajno mjesto snosi trošak transakcije računa.

Komentirajte prvi

New Report

Close