Ostala bez posla, usavršavala se, a potom otvorila vlastiti obrt

Autor: Poslovni.hr , 01. siječanj 2013. u 13:00
Thinkstock

Karin je upisala i završila stručno osposobljavanje za web-dizajnera, a nakon završetka edukacije dobila je priliku dizajnirati nekoliko web-stranica.

Do prije dvije godine Karin Werner Klement radila je  kao arhitektica u nekoliko arhitektonskih ureda, no zbog krize u građevinarstvu, završila je  na birou za zapošljavanje, piše Večernji list.

Nakon nekoliko mjeseci traženja shvatila je da će posao u svojoj struci, desetkovanoj krizom, teško pronaći. Stanje u arhitekturi bilo je sve lošije, a kako se i tijekom svog rada kao arhitektica i privatno dosta bavila grafičkim dizajnom, odlučila je  svoja znanja proširiti i na web-dizajn. Stoga je Karin upisala i završila tromjesečno stručno osposobljavanje za web-dizajnera,  a ubrzo nakon završetka edukacije dobila je  priliku dizajnirati nekoliko web-stranica i nastavila se sama educirati na tom polju.

"Napravila sam portfolio stranicu, jedno se vrijeme javljala i na oglase za grafičke i web-dizajnere, no kako, unatoč tome, posao nisam nalazila, odlučila sam sama krenuti u akciju.  Početkom godine sudjelovala sam na četverodnevnom ciklusu radionica 'Poduzetnica to mogu biti i ja' u organizaciji Udruge poslovnih žena KRUG. Ove radionice svakako treba spomenuti jer su one označile prekretnicu na mom putu od nezaposlene arhitektice do vlasnice obrta za dizajn. Tamo sam, naime, upoznala mnogo ljudi koji su imali slične dvojbe, ali i želju za promjenu u doba sveopće depresije u društvu, a tamo sam dobila veliku dozu pozitivne energije i saznanje da je nešto ipak moguće napraviti i pokrenuti", ispričala je za Večernji list Karin.

Karin Werner Klement prije toga prikupila je informacije putem interneta i radionica, a onda je napokon otvorila vlastiti obrt. "Pri otvaranju obrta predala sam zahtjev za korištenje poticaje koje HZZ daje za samozapošljavanje, od kojeg sam dobila 18.000 kuna, što mi je pokrilo oko 70 posto fiksnih troškova obrta. To mi je zaista bila velika pomoć u mojoj prvoj godini poslovanja. “Mala tvornica ideja” obrt je za usluge, primarno temeljen na web i grafičkom dizajnu. Klijenti su većinom mali poduzetnici kojima se pomaže da se kvalitetno i za njima prihvatljivu cijenu prezentiraju u virtualnom i stvarnom svijetu."

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close