Osmislili najlakši i najčišći ‘pištolj’ za tetoviranje

Autor: Ante Pavić , 22. rujan 2014. u 11:55
Na svijetu postoji od 150 do 200 tisuća majstora tetovaže koji aparate kupuju preko nacionalnih distributera

Uzimaju prednarudžbe za aparat koji je, tvrde, najlakši na svijetu, jedini koji nema četkice na motoru i koji se može u cijelosti sterilizirati.

Slovensko startup poduzeće LACEnano ovih dana u SAD-u testira svoj aparat za tetoviranje koji se, tvrde, umnogome razlikuje od svjetske konkurencije, piše portal Startaj.si.

Već potkraj ovoga mjeseca počet će preuzimati prednarudžbe za aparat koji bi trebao biti najlakši na svijetu te jedini te vrste koji će raditi bez četkica na motoru i koji će se u cijelosti moći sterilizirati. Cijela je priča počela prije pola godine, kad je Peter Bukovec, danas LACEnanov strojarski inženjer, pratio svoju djevojku na konvenciju o tetovaži. Dok su je tetovirali, Bukovec je vrijeme kratio razgovorom s majstorima tetovaže koji su prigovarali da su aparati preteški za rad te su mu opisivali niz drugih nedostataka.

Bukovcu je potom palo na pamet da bi mogao napraviti uređaj koji će biti lišen svih nedostataka na koje su se žalili. Pripremio je koncept i pridružio se KickUP programu u Novom Mestu, koji vodi tamošnja grupa StartUP. Tamo mu se pridružio Rok Jurečič, a dobili su i pomoć elektroinženjera i grafičke dizajnerice. Bukovec je izradio nacrte, a radio je i na ostalim mehaničkim radovima, elektroinženjer je radio na sklopovima, a Jurečić je preuzeo marketing i upravljanje poduzećem. Istražili su tržište i došli do podatka da na svijetu postoji od 150 do 200 tisuća majstora tetovaže koji aparate kupuju preko nacionalnih distributera. Prva prekretnica dogodila im se kad je jedna velika grupacija za tetovaže spomenula njihovu tvrtku na svojoj Facebook stranici.

Broj kontakata preko elektroničke pošte nakon toga im se udeseterostručio. Nakon toga ih je nazvao distributer u Turskoj i pokazao zanimanje za njihovu inovaciju. Preko njega su dobili vezu s distributerima za Belgiju, Nizozemsku, Njemačku, Austriju, Francusku i niz drugih zemalja. Treća prekretnica bio je poziv majstora tetovaže iz Trsta. On je odlučio preuzeti prototip i odnijeti ga na testiranje na konvenciju koja se ovih dana održava u New Yorku. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close