Papirnate vrećice za hranu iskoristili kao prostor za oglašavanje

Autor: Luka Vojvodić , 07. kolovoz 2014. u 11:05
PD

Za ulazak u franšiznu mrežu MyDeja treba izdvojiti oko 4500 kn, mjesečna naknada iznosi nešto više od 540 kuna.

Poljska kompanija MyDej Group iz Katowica osmislila je način kako papirnate vrećice za hranu iskoristiti kao prostor za oglašavanje. Budući da je reklamna industrija u stalnoj potrazi za novim putevima oglašavanja kao jedno od zanimljivijih rješenja pokazalo se ispisivanje oglasa na papirnate vrećice koje se svakodnevno koriste za pakiranje kruha, peciva i sličnih namirnica.

“Naše papirnate vrećice s reklamama i oglasima različitih tvrtki već distribuiramo u desetak pekara, trgovina i ljekarni gdje ih besplatno koriste tisuće kupaca. Zahvaljujući tome, tvrtke koje se oglašavaju putem vrećica jednostavno dolaze do potencijalnih kupaca i klijenata“, rekao je Piotr Dejer, vlasnik kompanije MyDej Group za portal Franchising.hr.

Druga prednost ovog koncepta je u tome što su troškovi tiskanja po jednoj vrećici manji od dvije lipe.

Vrećice su napravljene od ekološkog materijala, imaju certifikat koji potvrđuje da su potpuno bezopasne te da mogu doći u izravan doticaj s hranom.

Kompanija posluje dvije godine, za sada ima sedam vlastitih poslovnica i ugovorene 32 franšize.

“Iskustvo koje smo stekli radeći s gotovo 300 tvrtki i poduzetnika, ali najviše njihovo zadovoljstvo našim načinom oglašavanja, navelo nas je da kreiramo franšizu i podijelimo ideju koja će stvoriti veliku i profitabilnu kompaniju“, kaže Dejer.

U sektoru poslovnih usluga u Poljskoj trenutno ne postoji kompanija koja nudi nižu naknadu za pristupanje sustavu franšize. Za ulazak u mrežu treba izdvojiti oko 4500 kuna, dok se mjesečna naknada plaća nešto više od 540 kuna. Niske cijene jedan su od razloga zbog kojeg se mreži početkom godine priključilo dvadesetak primatelja franšize.

Franšizna poslovnica poslovanjem može pokriti gradove i područja s najmanje 30 tisuća stanovnika.

Ukoliko je primatelj franšize iz znatno manjeg grada moguće je da će dobiti pravo poslovanja na nekom većem području koje će obuhvatiti više mjesta. Za poslovanje nije potreban poslovni prostor, sve što je potrebno jest pristup internetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close