Od samohrane majke do šefice tvrtke s milijunskim prihodima

Autor: Poslovni.hr , 13. studeni 2015. u 11:06
YouTube screenshot

Nakon razvoda 2008. godine, majka troje djece ostala je očajna i potpuno bez novaca.

Nakon razvoda 2008. godine, majka troje djece Melissa Kieling ostala je očajna i potpuno bez novaca. Nakon što je posljednjih deset godina bivala kod kuće i brinula se za djecu, mogućnosti zaposlenja bile su nikakve, a banka joj je čak zaplijenila i automobil, piše Inc.com.

Jedino što je Kieling imala je ideja o hladnoj torbi za hranu koja je nastala nakon pritužbi školaraca kako im se omiljena jela prebrzo zagrijavaju.

Poduzetna Amerikanka odmah se bacila na posao i krenula u izradu sasvim drugačije "torbe-hladnjače". Za svoj prvi primjerak koristila je zavjesu za tuširanje i led, od krojača je tražila pomoć pri šivanju, a a zatim je tražila koji gel može najviše hladiti hranu u torbi.

Kada je završila, prototip je pokazala prijateljima koji su prepoznali potencijal i podržali je sa 200.000 dolara koliko joj je bilo dostatno za izraditi 5.000 torbi u lokalnoj tvornici.

 


Foto: PackIt

Već na prvom maloprodajnom sajmu u Las Vegasu, prišli su joj zainteresirani poduzetnici, a samo nekoliko mjeseci kasnije grupa privatnih investitora odlučila je uložiti dva milijuna dolara u PackIt, kako se danas zove brend.

Nakon što se proizvod izreklamirao u TV medijima, godišnja prodaja sa 150.000 dolara u 2010. narasla je na 6 milijuna dolara u 2011., a  prodaja svake godine vrtoglavo raste.

Melissa Kieling nakon svega kaže da je njezina ideja s obzirom na to da se radilo o jedinom načinu za preživljavanje jednostavno morala uspjeti.

Komentirajte prvi

New Report

Close