Novi program za financiranje startupova

Autor: Darko Bičak , 11. travanj 2016. u 22:00
Carlos Pinerúa, voditelj Svjetske banke za Hrvatsku/PIXSELL

Za ulaganje fonda osigurano je 2,5 milijuna eura zajma Svjetske banke.

Ministarstvo poduzetništva i obrta (MINPO) i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo inovacije i poduzetništvo (HAMAG-BICRO) predstavit će danas u Zagrebu Poduzetnički kapital za inovacije i poduzetništvo. Radi se o Fondu za poticanje ulaganja u kapital u ranoj fazi financiranja (Seed Co-investment Fund) financiranog zajmom Svjetske banke.

Na predstavljanju će prisutni imati priliku čuti detaljnije informacije o Fondu, ciljanim korisnicima i ulagačima, kao i načinu prijave projekata za sufinanciranje. Prihvatljivi projekti sufinancirat će se u iznosu od minimalno 30.000 eura do najviše 300.000 eura s trajanjem projekata do najviše 24 mjeseca.

Otvaranje natječaja planirano je za 13. travnja 2016. godine. Za ulaganja Fonda planiran je ukupan iznos od 2,5 milijuna eura iz proračuna projekta Poduzetničkog kapitala za inovacije i poduzetništvo HAMAG-BICRO-a koji se financira zajmom Svjetske banke. Tom prigodom će Carlos Pi?erúa, voditelj Ureda Svjetske banke za Hrvatsku, opisati izazove s kojima se nose startupovi na međunarodnom tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close