Novi inkubator dijeli 150.000 kuna

Autor: Bernard Ivezić , 31. siječanj 2016. u 22:01
Hermes Arriaga, voditelj Impact inkubatora/Petar Glebov/PIXSELL

Poticanje poduzetništva.

Impact HUB, jedan od četiriju najvećih coworking prostora u Zagrebu, zajedno sa Zabom i UniCredit Foundationom, pokrenuo je Impact Inkubator kojem je cilj potaknuti otvaranje novih biznisa koji kroz poduzetništvo rješavaju društvene probleme.

Nakon završetka tromjesečnog programa inkubacije tri najbolja dobit će donacije od po 57,3 tisuće kuna ili 7,5 tisuća eura. Hermes Arriaga, voditelj Impact inkubatora, kaže kako traže deset timova ili startupa koji će tijekom ožujka, travnja i svibnja proći mentorski program i imati brze jednodnevne tečajeve iz raznih poslovnih znanja. "Neki od mentora koji su nas podržali su Luka Abrus iz FIVE-a, Andrey Shtylenko iz Zzzzappa, Luka Sučić koji je vodio Hub:raum inkubator Deutsche telekoma u Poljskoj, Mario Živić iz Testoma i Julian Oehrlein iz Oradiana", kaže Arriaga.

Dodaje kako najboljima slijedi i novčana nagrada Zagrebačke banke. Impact HUB dosad je organizirao tri inkubatorska programa, usmjerena na žene, studente te na projekte društvenog poduzetništva. Kroz njih je prošlo trideset timova, a jedan od najuspješnijih je Acro Goal Achiever, koji je prerastao i u uspješnog izvoznika.

Komentirajte prvi

New Report

Close