Njemački produžni kabel s kojim ima struje za sve

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 28. veljača 2016. u 22:01
Na Kickstarteru su prikupili više od 40 od zacrtanih 50 tisuća eura potrebnih za realizaciju projekta

Nije izostala ni dizajnerska komponenta, pa je YOUMU dostupan u sedam različitih boja i u tri dužine.

Prosječan korisnik danas posjeduje nekoliko elektroničkih uređaja, a kad se više takvih osoba nađe na istom mjestu vrlo lako nastane gužva oko izvora napajanja.

U Njemačkoj su tom problemu  doskočili Tobias Förtsch, Carsten Fichtel i Cornelius Schneider idejom o pametnom produžnom kabelu nazvanom YOUMU. Nakon dvije godine planiranja, u veljači ove godine projekt YOUMU lansiran je na Kickstarter platformu gdje kretivni trojac prikupljaja novac za njegovu realizaciju.

Kontrola nad uređajima
Proizvod se od ostalih produžnih kabela razlikuje po opciji bežičnog punjenja, multi USB porta, te europske i američke utičnice, kao i IoT (Internet of Things) specifikacije. IoT, kako tvrde, omogućuje bežičnu kontrolu nad uređajima, odnosno YOUMU ima mogućnost da putem aplikacije pošalje poruku upozorenja ukoliko je koji od uređaja ostao uključen te ponudi opciju njegova gašenja. Usto, nije izostala ni dizajnerska komponenta, pa je dostupan u sedam različitih boja i u tri dužine.

Za sad je planiran u tri osnovna modela: Solo, Triple i Fiver ali se komponente i priključci na svaki od njih  mogu nadograđivati. Također, ovaj je kabel zbog svoje težine i opcija rastavljanja te sastavljanja praktičan i za putovanja pri čemu se opet kao jedna od većih prednosti nameće što omogućuje kombiniranje američkih i europskih modula strujnog napajanja. 

Logističke prepreke
Tekuću godinu planiraju iskoristiti za usavršavanje proizvoda i njegovo certificiranje, kao i za rješavanje logističkih prepreka u isporuci u sve dijelove svijeta. Između ostalog pozivaju i sve zainteresirane korisnike da im dostave prijedloge komponenti koje bi kao kupci rado vidjeli na uređaju. Iako im je na Kickstarteru do cilja od 50 tisuća eura, koliko trebaju za realizaciju projekta, ostalo čak 36 dana do sad su već prikupili više od 40.000 eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close