Natjecanje za start-up i scale-up tvrtke: još 4 dana za prijave

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2017. u 13:06
Foto: WBAF

Hrvatski start-up i scale-up projekti i tvrtke koje su u potrazi za inozemnim partnerima i izvorima financiranja za razvoj, do 30. rujna mogu prijaviti projekte za nacionalno natjecanje na kojemu će biti izabrana tri najbolja projekta.

Hrvatski start-up  i scale-up projekti i tvrtke koje su u potrazi za inozemnim partnerima i izvorima financiranja za razvoj, do 30. rujna mogu prijaviti projekte za nacionalno natjecanje na kojemu će biti izabrana tri najbolja projekta koji će ući u konkurenciju 50 najboljih za sponzorirano predstavljanje na Summitu World Business Angels Investment Forum (WBAF), koji se održava u veljači 2018. godine, u Istanbulu. Riječ je o međunarodnoj organizaciji koja okuplja privatne i institucionalne investitore iz cijelog svijeta, koji poduzetnicima iskustvom pomažu oko razvoja projekata i investiraju u njihove projekte kao partneri. Kako doznajemo od Renate Brkić, visoke povjerenice WBAF za Hrvatsku, nacionalno natjecanje održat će se polovicom studenog, u okviru konferencije 24 sata, pod nazivom Bolje obrazovanje – bolja Hrvatska, a tri najbolja projekta ući će u konkurenciju 50 najboljih iz cijelog svijeta za sponzorirani nastup i predstavljanje svjetskim investitorima na World Business Angels Investment Forum konferencijii koje će se 19. i 20. veljaće 2018. održati u Istanbulu.   

– Tvrtke i pojedinci zainteresirani za nacionalni izbor mogu se prijaviti on-line, putem stranice: www.gust.com/programs/wbaf-take-invest-summit-2018. Prijave traju do 30. rujna, a kandidati koji budu primljeni na natjecanje dobit će do 15. listopada pisanu potvrdu o tome, s uputama o mjestu i vremenu održavanja nacionalnog natjecanja, kaže naša sugovornica. Na samom natjecanju, kandidati će projekte predstaviti pred posebnim žirijem, koji će istoga dana i  objaviti koji su projekti izabrani za ulazak u konkurenciju za 50 najboljih iz cijelog svijeta. Konačna lista 50. projekata čije će sudjelovanje na Summitu u Istanbulu sponzorirati WBAF i njegovi partneri bit će objavljena 30. studenog i oni će moći pratiti sve sadržaje World Business Investment Forum konferencije, uključivo s tri noćenja s doručkom za dva člana tima u Istanbulu. U okviru summita čekaju ih  četiri četvorna metra prostora sa stolom i panelom za predstavljanje projekta, te prilika za 5-minutno predstavljanje pred investitorima na pozornici. 

Za nastup na Take Invest Summitu 2018. moguće je projekt prijaviti i izravno, dakle bez sudjelovanja na nacionalnom natjecanju, no tada cijena za sve spomenuto iznosi 2.500,00 eura. 

Pravo natjecanja imaju start-up projekti, što podrazumijeva pojedince ili tvrtke koji tek razvijaju projekt. Pod scale-up tvrtkama podrazumijevaju se one koje u protekle tri godine bilježe poslovni rast i u potrazi su za dodatnim kapitalom, radi širenja posla, bilo da je riječ o izlasku na nova tržišta, ili uvođenju novih tehnologija. To mogu biti i tvrtke koje su već koristile mogućnost financiranja od strane poslovnih anđela, venture capital fondova i sličnih izvora financiranja,   doznajemo od Renate Brkić. 

Prednost modernim tehnologijama i društveno odgovornim businessima

Prednost za predstavljanje na WBAF Summitu imaju projekti s područja novih tehnologija, što uključuje bio-tehnologiju, edu-tehnologiju i financijsku tehnologiju, kao i projekte povezani s hranom i pićem, odnosno uslugama, zatim IT i mobilnom tehnologijom, logistikom, obnovljivim izvorima energije, transportom, virtualnom tehnologijom i igricama, te tzv. nosivom tehnologijom – pametnim elektroničkim uređajima koji omogućavaju praćenje i razmjenu podataka. Posebno su dobro došli projekti koji će dugoročno pozitivno utjecati na rješavanje jednog ili više ciljeva Ujedinjenih Naroda – UN Global Compact Goals.

Sve na engleskom jeziku

Tvrtke koje žele sudjelovati na WBAF summitu prijavnicu ispunjavaju na engleskom jeziku, što je i jezik na kojemu će se predstavljati svi projekti u Istanbulu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close