Napster udružio snage s hrvatskom informatičkom tvrtkom Pet minuta

Autor: Objava za medije , 19. studeni 2013. u 12:18
Press foto

Rhapsody, prvi servis za distribuciju glazbe u svijetu, koji svoje usluge na europskom tržištu nudi pod poznatim brandom Napster, odabrao je tvrtku Pet minuta kao strateškog partnera u razvoju mobilnih aplikacija.

Rhapsody, prvi servis za distribuciju glazbe u svijetu, koji svoje usluge na europskom tržištu nudi pod poznatim brandom Napster, odabrao je tvrtku Pet minuta kao strateškog partnera u razvoju mobilnih aplikacija.

Brojnim ljubiteljima glazbe Rhapsody omogućava neograničen pristup kolekciji s više od 20 milijuna pjesama kojima korisnici mogu neograničeno pristupiti putem svojih mobitela, tableta i računala za mjesečnu naknadu. Rhapsody je 2011. godine preuzeo Napster, poznati servis koji je svoju popularnost stekao davne 1999. godine i uveo revoluciju omogućivši besplatnu razmjenu glazbe između svojih korisnika. Kroz Napsterov brand, Rhapsody nastavlja širenje svojih usluga na rastućem i kompetitivnom glazbenom tržištu u Europi.

U srpnju ove godine Rhapsody je omogućio korištenje servisa Napster u 15 europskih zemalja, a uslijedila je i integracija usluge s brojnim vodećim mobilnim operaterima diljem Europe. Jedan od glavnih pokretača rasta za Rhapsody i širenja Napstera je veliki rast tržišta aplikacija za pametne telefone i tablete. Strateškog partnera za razvoj mobilnih aplikacija za sve platforme Rhapsody je pronašao u Pet minuta, uspješnoj hrvatskoj tvrtki koja se specijalizirala na tržištu mobilnih aplikacija i svoje je poslovanje okrenula globalnom tržištu. Vrhunski inženjerski tim iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u razvoju zahtjevnih mobilnih aplikacija i serverskih rješenja namijenjenih distribuciji glazbe, a svoje iskustvo i ekspertizu su već pokazali u radu na brojnim projektima na američkom i globalnom tržištu. S uredima u Zagrebu, Osijeku i New Yorku te novim planovima o zapošljavanju, Pet minuta je jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Hrvatskoj.

“Ovisnici smo o glazbi i već se dugo kunemo u ’streaming’ glazbe, čekajući dane kad ćemo imati milijunsku kolekciju singlova pod prstima. Sad imamo priliku stvarati novu generaciju takvog softvera”, izjavio je Luka Abrus, direktor tvrtke Pet minuta te dodao “Kroz razvojni centar ćemo otvoriti nova radna mjesta i imati priliku zaposliti najbolje hrvatske inženjere. Iznimno nam je drago što ćemo takvim vrhunskim ljudima omogućiti da u Zagrebu i Osijeku rade na projektima koji se nalaze u samom vrhu svjetske tehnologije i trendova”.

Kroz partnerstvo s Pet minuta Rhapsody je investirao u poboljšanje platforme kako bi dosegnuo još veći broj korisnika i proširio se na druga tržišta. U proteklih sedam mjeseci, dvanaest programera i testera softvera iz Pet minuta pridružilo se timu inženjera Rhapsodyja u sklopu kojeg rade na razvoju mobilnih aplikacija za Android i iOS te unaprjeđenju postojeće platforme koju koristi više od milijun pretplaćenih korisnika.

“Pet minuta je savršeni partner za nas u našem daljnjem usavršavanju mobilnih aplikacija za distribuciju glazbe na zahtjev“, izjavio je Brian Ringer, tehnički direktor tvrtke Rhapsody. “Njihova kombinacija izvrsnih tehničkih vještina i strasti za sve vezano uz mobile i glazbu je savršeni dodatak rastućim inženjerskim timovima u Rhapsodyju”.

Trenutno dostupan u Austriji, Belgiji, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Irskoj, Italiji, Luksemburgu, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, Napster nudi veliku kolekciju glazbe domaćih i inozemnih glazbenika uz jednostavan i fleksibilan način slušanja i pronalaženja glazbe. Usluga je dostupna za iPhone, iPad, iPod Touch i Android pametne telefone i tablete, kao i za računala te uređaje za dnevni boravak, a Napsterov tim glazbenih eksperata pobrinuo za ponudu zanimljivih lista izvođača, istaknutih glazbenika i uredničkih sadržaj putem glazbenog vodiča koji pomaže korisnicima otkriti novu glazbu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close