Najveće okrupnjavanje na startup sceni

Autor: Bernard Ivezić , 09. veljača 2017. u 22:00
Mihovil Barančić, direktor ZIP-a/ Petar Glebov/PIXSELL

Ugovoreno strateško partnerstvo i rad na projektima.

Startup inicijativa Grada Zagreba, koji će do proljeća na Zagrebačkom velesajmu otvoriti novi Tehnološki park kapaciteta 400 radnih mjesta i nuditi ga besplatno na korištenje, potaknula je prvo, ali i tržišno najveće moguće okrupnjavanje na domaćoj startup sceni.

Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) i HUB385 ugovorili su strateško partnerstvo. Najveći startup inkubator u Hrvatskoj, smješten nedaleko ZV-a u Novom Zagrebu, temeljem te suradnje preselio se u najveći domaći coworking prostor u centar Zagreba. Mihovil Barančić, direktor ZIP-a kaže da je cilj suradnje povezati njihov tehnološki inkubator s vrlo živom tehnološkom zajednicom koju je HUB385 u svega godinu dana uspio izgraditi.

"U dvije godine ZIP je dobio tri nagrade za najbolji poslovni inkubator u Hrvatskoj i vjerujem da ćemo zajednički moći postići još više, jer naš je cilj iskoračiti u regiju", kaže Barančić. Dodaje da se ovim potezom ZIP i HUB385 nisu povezali organizacijski i vlasnički već ostaju odvojeni. Luka Sučić, glavni operativac HUB385 kaže da je srž startup zajednice u suradnji i da je dolazak ZIP-a korak naprijed.

"HUB385 u godinu dana izgradio je najživlju startup zajednicu u Zagrebu i Hrvatskoj", kaže Sučić. Ivana Šoljan, suosnivačica HUB385 kaže da su to napokon počele prepoznavati velike kompanije. "Svjedočimo početku vala u R&D-u gdje veće hrvatske tvrtke počinju slati svoje ljude u HUB385", zaključuje Šoljan. 

Komentirajte prvi

New Report

Close