Na smartphoneu vodič za vikend putovanja

Autor: Luka Vojvodić , 15. srpanj 2014. u 22:01
Osim navigacije iz aplikacije je moguće izravno nazvati, poslati e-mail i rezervirati usluge koje se vide i na portalu

Konstruktori portala VikendPlaner i mobilne aplikacije krenuli su od ideje da je potrebno osmisliti kako što bolje iskoristiti vikend.

Osvježavajuća novost među mnoštvom internetskih stranica i aplikacija za mobilne uređaje je portal VikendPlaner, na kojem se mogu pronaći ideje za dobar provod tijekom vikenda.

Konstruktori portala i mobilnih aplikacija došli su na ideju da je potrebno osmisliti kako to vrijeme što bolje iskoristiti, tj. napuniti baterije za novi radni tjedan. "U današnje vrijeme, kad smo svi prezaposleni, jako se veselimo i s nestrpljenjem i prepuni očekivanja dočekamo svaki vikend. Ali onda ga na žalost često provedemo u krevetu pred televizorom, a često se i nakon stresnog tjedna osjećamo vrlo umorno, bolesno i razočarano. Ali ako samo na jedan dan promijenite mjesto boravka, vidite nešto novo, uživate u prirodi, drugačijoj hrani, vodi ili zraku, imate osjećaj da je vikend bio duži, sadržajniji i da ste se zaista istinski odmorili", kaže osnivač portala Dražen Cvijetić. Portal VikendPlaner treću godinu za redom sa svojim partnerima organizira projekt "Najbolje u Hrvatskoj – izabrali građani".

Projekt se temelji na želji da se što kvalitetnije predstavi turistička ponuda svake pojedine županije, na način da građani predlažu i preporučuju što je najbolje u njihovom zavičaju. Potom se preporuke i dobre ideje svrstavaju u neku od kategorija: Priroda, Povijest, Značajne osobe, Događanja, Kultura, Sport, Restorani, Smještaj, Zabava, Shoping i Karakteristični proizvodi.Rezultati istraživanja "Najbolje u Hrvatskoj  – izabrali građani" dostupni su i na mobilnoj aplikaciji bestCROATIA prilagođenoj za iPhone i Android pametne telefone. Mobilna aplikacija bestCROATIA je besplatni GPS turistički vodič, planer i album fotografija vikend putovanja, koji šalje elektronske razglednice s putovanja.

Osim navigacije i zanimljivih podataka na hrvatskom i engleskom jeziku iz aplikacije je moguće izravno nazvati, poslati e-mail i rezervirati navedene usluge. Izvanmrežni rad je velika prednost, naročito za strane turiste kojima roaming dodatni trošak ljetovnja. Portal mjesečno posjeti više od 90 tisuća zainteresiranih posjetitelja, dok je mobilnu aplikaciju preuzelo više od 20 tisuća korisnika. Iz VikendPlanera nam potvrđuju kako su te brojke u stalnom rastu, pogotovo zbog turističke sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close