Na burzi nije dobio posao, a danas ima tvrtku vrijednu 600 milijuna dolara

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2015. u 15:32
Foto: AppDirect

Usluge AppDirecta danas koristi više od 20 milijuna ljudi.

Iako ima diplomu sa Harvarda (računovodstvo i financije), Daniel Saks 2009. godine nije uspio pronaći posao na najpoznatijoj newyorškoj burzi Wall Street.

Kako piše Business Insider, Saks je posao pokušao naći u više banaka, Goldman Sachs i Morgan Stanley bile su samo neke od njih, no zbog recesije nova radna mjesta nisu se otvarala.

U to vrijeme, Saks je razmišljao o pokretanju vlastitog biznisa, pa je odlučio posjetiti starog obiteljskog prijatelja Nicolasa Desmaraisa koji je tada radio za konzultantsku tvrtku iz San Francisca.

Saks je pet mjeseci razmatrao poslovni plan, da bi naposljetku zajedno s Desmaraisom pokrenuo "AppDirect" – tvrtku koja softverom podupire trgovinu mnogih velikih kompanija.

Usluge AppDirecta danas koristi više od 20 milijuna ljudi, među kojima su i najveće svjetske kompanije poput Comcasta, Deutsche Telekoma, and ADP-a.

Prihodi se već četvrtu godinu povećavaju, a prošle godine dosegnuli su vrtoglavih 18 milijuna dolara, a vrijednost tvrtke procijenjena je na otprilike 600 milijuna dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close