Mrvošev Include probio gornji prag od 400 tisuća eura

Autor: Bernard Ivezić , 22. ožujak 2017. u 22:01
Ivan Mrvoš na svojoj pametnoj klupi iz Solina/ Dalibor Urukalović/PIXSELL

U hrvatsku pametnu klupu Steoru želi uložiti 165 investitora.

Iako je skupio više od 400 tisuća eura investicije, Ivan Mrvoš – osnivač solinskog startupa Include, koji je razvio pametnu klupu Steoru, planira iskoristiti svih 30 dana za zaključivanje svoje crowdinvesting kampanje.

Do srijede poslijepodne skupio je 416 tisuća eura od 165 investitora, potvrdila nam je glavna investitorica i voditeljica kampanje Ivana Šoljan.  "Mrvoš je odlučio u cijelosti iskoristiti svo raspoloživo vrijeme za kampanju kako bi do maksimuma iskoristio mogućnosti nove Funderbeam SEE platforme, jer treba uzeti u obzir da je ovdje riječ o iskazu interesa i da ćemo tek po zaključivanju kampanje potencijalnim investitorima poslati naloge za uplatu tako da je moguće da se neki i predomisle", kaže Šoljan.

Dodaje da je iznenađena interesom ulagača. U prvih deset dana prva kampanja na prvoj hrvatskoj startup burzi premašila je prag od 250 tisuća eura. U međuvremenu se iznos gotovo udvostručio. Šoljan navodi da je gotovo polovica ulagača iz Hrvatske. "Smatram da je jako dobro što su upravo domaći ulagači prepoznali ovu novu mogućnost za investicije", kaže.

Naglašava ipak da je najviše veseli što se kroz kampanju za Include jasno pokazalo da su domaće male i srednje tvrtke, kao i startupi, dobili novu mogućnost za prikupljanje kapitala i to u Hrvatskoj. "Ovo je najzdraviji način da neka tvrtka prikupi kapital, jer ne ovisi o volji jednog velikog investitora, a nije ni opterećena kreditom, odnosno dugom", zaključuje Šoljan.

Komentirajte prvi

New Report

Close