Moja prilika imala najviše prijava u 2013.

Autor: Sponzorirani članak , 01. listopad 2014. u 07:45

Od ukupno četiri natječaja gotovo 50 posto prijavljenih ideja je pristiglo na natječaj Moja prilika.

Na natječaje projekta Moj Zaba Start u 2013. ukupno je pristiglo više od 420 prijava među kojima najviše projekata iz područja proizvodnje (poput izrade dizajnerskog namještaja, uzgoja ekološki uzgojene hrane, proizvodnje i prodaje suvenira) i informatike (razne aplikacije). Svoje projekte prijavilo je i više od deset gradova.

Gotovo 200 projekata prijavljeno je na natječaj Moja prilika. Na natječaj su u jednakom omjeru svoje projekte prijavile fizičke osobe i registrirane tvrtke i obrti. Većina je projekata bila iz područja informatike i proizvodnje, ali zastupljene su i sve ostale djelatnosti. Nagrade su dobili projekt Telemetrijski hidrant (Igor Ignaca i Boro Markić), projekt Univerzalni dodatak za automatsko izoštravanje kod video snimanja (Skype CS) i projekt Lisnati Odred Goes Pro (Opet njih dvije d.o.o.).

Na natječaj Moja zelena zona pristiglo je više od 130 projekata. Većina projekata odnosila se na obnovljive izvore energije (najviše su bili zastupljeni solarni paneli) te edukativne i istraživačke projekte, a zanimljivo je da se na natječaj prijavilo gotovo deset gradova. Dobitnici financijske potpore u ovom natječaju su bili „Eko knjižnica: za prijateljstvo s prirodom“ Gradske knjižnice Vukovar, Ogranak Sotin i projekt „Sakupljanje i prerada šumske biomase u energente“, Braniteljske zadruge Kapela, Josipdol.

U 2013. projekt Moj Zaba Start imao je još dva natječaja – Moj motiv za kreativno obrtništvo i Moja zajednica za društvena poduzeća. Natječaj Moj motiv privukao je više od 60 projekata. Tematski su projekti najviše bili povezani s proizvodnjom dizajnerskih predmeta za stambene i uredske prostore. Nagrade u ovom natječaju pripale su ruksaku Rogoz (obrta Drvenarija „Pošpaić“ i dizajna tima OAZA), proizvodu Tribure (obrta Drvenarija „Pošpaić“ i dizajnera Jakova Šrajera) te inovativnoj kabanici Kaplja (obrta Kišobranarstvo „Cerovečki“ i dizajnerice Ane Rimac).

Na natječaj Moja zajednica pristiglo je 36 prijava. S obzirom na specifičnost te kategorije prijavljeni projekti imali su različitu namjenu – od proizvodnje i pletenja u koje bi se uključile žene žrtve nasilja, osobe s invalidnošću i bivši radnici određenih industrija do prenamjene objekata i pomoći malim poduzećima u ruralnim područjima. Dobitnici financijskih potpora su Udruga za održivi razvoj Hrvatske (UZOR Hrvatske) iz Koprivnice s projektom Teretnim biciklom do održive zajednice; Udruga za mlade Alfa Albona iz Labin s projektom Zgrada društvenog poduzetništva; Autonomni centar – ACT iz Čakovca s projektom Domaće jelo – restoran & catering & trgovina; Socijalna zadruga Pružimo ruke iz Bjelovara s projektom Ceker za laptop i Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca s projektom Osnivanje društvenog poduzeća Izvor d.o.o.
 

New Report

Close