Mobilna aplikacija za privatni smještaj u Zadru

Autor: Marta Duić , 17. ožujak 2015. u 22:01
U aplikaciji Zadar Travel svi objekti privatnog smještaja predstavljeni su na mapi Zadra i okolice/Filip Brala/PIXSELL

Gosti kontaktiraju iznajmljivača telefonskim pozivom izravno iz aplikacije ili elektroničkom poštom.

Zadar Travel nova je i jedinstvena aplikacija na hrvatskom tržištu za pametne telefone kojom lako pronalazite dostupan privatni smještaj u Zadru i okolici.

Aplikacija obuhvaća Zadar, Petrčane, Kožino, kao i neke otoke zadarskog arhipelaga i mjesta Ist, Veli Iž, Mali Iž, Molat, Olib, Brgulje, Premuda, Zapuntel i Rava. Namijenjena je svim posjetiteljima i turistima koji su u grad i okolna mjesta došli bez rezerviranog smještaja, a kojih je prema rezultatima dvogodišnjeg istraživanja Sveučilišta u Zadru više od 23% od ukupnog broja pridošlih gostiju. Turisti će putem spomenute aplikacije trenutno moći provjeriti sve slobodne kategorizirane privatne turističke kapacitete i neposredno kontaktirati vlasnike putem mobitela i ili elektroničke pošte.

Svi objekti privatnog smještaja predstavljeni su na mapi Zadra i okolice, a klikom na pojedinu oznaku smještaja otvaraju se detaljni podaci o objektu, foto galerija, broj trenutno dostupnih ležajeva, te kontakt podaci (web-stranica, e-mail, telefon). Gosti kontaktiraju iznajmljivača telefonskim pozivom izravno iz aplikacije ili elektroničkom poštom. Unutar svakog objekta vidljiv je status iznajmljivača: dostupno – označeno zelenom bojom ili nedostupno – crveno (zatvoreno ili popunjeno), što je korisno tijekom zime kada tek rijetki privatni iznajmljivači primaju goste i u špici sezone kada gotovo da i nema slobodnih ležajeva. Ove podatke uređuju i ažuriraju sami iznajmljivači, što jamči točnost i ažurnost podataka.

Osim smještaja, na mapi se nalaze i hoteli, hosteli, autobusni prijevoz, info centri, javne službe i promet. Turistička zajednica grada Zadra poziva sve registrirane iznajmljivače privatnog smještaja da ispune obrazac za uvrštenje svojih objekata u sustav, kako bi do početka nadolazeće sezone aplikacija bila što konkurentnija i zanimljivija turistima. Uvrštenje registriranih objekata u bazu podataka i mobilnu aplikaciju za iznajmljivače je besplatno, kao i preuzimanje i korištenje aplikacije za iOS i Android sustave. U organizaciji Turističke zajednice grada Zadra krajem prošlog tjedna održana je prva javna prezentacija nove aplikacije Zadar Travel.

Komentirajte prvi

New Report

Close