Mladi Slavonac svojim uređajima osvaja Kuvajt

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2017. u 09:15
Foto: Anto Magzan / Pixsell

Njegovo ime u svijetu poduzetništva odzvanja već tri godine.

Komercijalizacija proizvoda najveći je problem većini inovatora, ali ne i Ivanu Jelušiću (26). Ovaj kreativni mladić iz Kaptola kraj Požege pozornost javnosti privukao je svojim u:Plug punjačem budućnosti, a njegovo ime u svijetu poduzetništva odzvanja već tri godine.

Kako piše Lokalni.hr, s kolegama iz osječke tvrtke Reaktor, koja je u međuvremenu izrasla u pravi brend, pokrenuo je više uspješnih projekata, a posljednji od njih odveo ga je u Kuvajt. S tamošnjom tvrtkom AEA Manufacture potpisali su ugovor o suradnji čiji je cilj plasman njihovih tehnologija i proizvoda na tržište Kuvajta i Bliskog istoka.

– Cijela priča počela je prije godinu i pol dana, kada sam prvi put poslovno otišao u Kuvajt. Izgradili smo mrežu poslovnih kontakata i prije dva mjeseca došli u poziciju da konkretiziramo našu ideju o ulasku na tamošnje tržište – kaže Jelušić. Sklapanju ugovora s kuvajtskim partnerom pridonio je nedavni posjet predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović toj bogatoj arapskoj zemlji. Prvi klijenti su im vlasnici poslovnih zgrada za koje pripremaju moderna tehnološka rješenja za povećanje sigurnosti posjetitelja, optimiziranje potrošnje energije te razvoj posebnih proizvoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close