Menadžeri iz Allianza, HT-a i Spana napravili fintech za roditelje

Autor: Bernard Ivezić , 28. studeni 2018. u 22:00
Nova generacija

Najveće privatno učilište aktiviralo inkubator.

Dvanaest startupa, od onih koji se bave različitim rješenjima za prijevoz preko onih koji pomažu u traženju posla pa sve do onih koji financijski opismenjuju djecu nagrađujući ih virtualnim novcem, ušlo je u prvu generaciju zajedničkog inkubatorskog programa koji vode Algebra Lab i ZIP.

U Algebra Labu navode da se ova prva generacija naslanja na tradiciju 11 prethodnih generacija koje je vodio ZIP. Novi program trajat će četiri mjeseca i održavat će se u Algebre Labu.

 

12 startupa

ušlo u 12. generaciju ZIP-a i prvu generaciju inkubatora Algebra Laba i ZIP-a

"Timove ćemo školovati o svim aspektima razvoja startupa u suradnji s vrhunskim mentorima, steći će znanja iz poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učiti će o marketinškom pristupu i najboljem načinu predstavljanja investitorima, što uključuje i razvoj vještina pitchanja", poručuju iz Algebra Laba. Vjerojatno najneobičniji startup ove generacije je KidCoin. Za početak, iza njega ne stoje studenti već prekaljeni profesionalci.

U timu KidCoina nalaze se IT Risk menadžerica u tvrtki Allianz Technology Ivanka Tirić Podoreški, zatim DevOps voditelj tima u tvrtki Span Dubravko Ban pa osnivač i izvršni direktor u tvrtki Civitas Vetus Ielsae Ivo Drinković i voditeljica projekata u Hrvatskom telekomu Sandra Kovačić Vešligaj.

Povrh toga razvili su fintech koji se bavi financijskim opismenjavanjem djece, i sve to pomoću virtualne valute KidCoina. "Roditelji će preko naše platforme moći pratiti aktivnosti, zadatke i obaveze svojih školaraca, te ih nagrađivati virtualnim novčićima. Djeca će pak s njima moći kupovati, ali i raditi donacije", pojašnjavaju u KidCoinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close