Mash.me pobjednik Zagreb Connecta

Autor: Bernard Ivezić , 14. studeni 2014. u 11:28
Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Od 18 startupa žiri najviše dojmili Mash.me, Rentlio i TutoTod.

Startup Mash.me, koji je razvio tehnologiju koja omogućuje izradu 3D videa pokretima tijela ispred video kamere, osvojio je prvu nagradu u natjecanju startupa na Zagreb Connectu. Riječ je o 50 tisuća kuna koje im je uručila zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek.

Mash.me je pobijedio u konkurenciji 50 prijavljenih, odnosno 18 startupa koji su izabrani za uži krug natjecanja. Cilj Mash.me-a je podržati zahtjeve 60 posto korisnika interneta koji gledaju video na internetu od čega veliki broj želi povoljniji i jednostavniji način za kreiranje atraktivnih videa u visokoj kvaliteti. Upravo je tehnologija koju su razvili vizualno vrlo atraktivna, jer osoba pred kamerom pomiče svoje tijelo a na ekranu se ti pokreti prebacuju na mitska bića i likove iz priča i filmova. Sama tehnologija može se koristiti u videu, chatu, trgovinama, za animiranje holograma, a omogućuje i kretanje virtualnim prostorom uz pomoć Oculus Rifta.

Startup vode braća Darian i Vedran Škarica, koji bazu za razvoj svog projekta imaju u tvrtki za kreativna IT rješenja Diversitas IT sustavi, koja je lani narasla na 347,7 tisuća kuna prihoda i 79,1 tisuću kuna neto dobiti. Tvrtka je nastala prije tri godine. U međuvremenu je zahvaljujući Mash.me tehnologiji dobila prve reference.

Drugu nagradu od 30 tisuća kuna osvojio je Rentlio koji je osnovao Marko Mišulić. Rentlio je web aplikacija koja pojednostavljuje upravljanje privatnim turističkim smještajem. Aplikacija, naime, fokus stavlja na turiste tako što automatizira većinu zamornih i složenih poslova koje bi iznajmljivači inače morali raditi sami. No, može se skalirati i za velike korisnike poput hotela.

Treću nagradu od 20 tisuća kuna osvojio je startup TutoTod iza kojeg stoje Petra Klasnić, Tomislav Jurišić i Antonija Horak. Riječ je o iPad aplikaciji koja roditeljima predlaže aktivnosti koje mogu raditi s djecom mlađom od pet godina.

Komentirajte prvi

New Report

Close