Luksuzni cruiser bicikli iz Travnika osvajaju Europu

Autor: Luka Vojvodić , 28. kolovoz 2014. u 11:55
U Travniku rade i na razvoju klasičnih aluminijskih okvira te električnog bicikla, koji će se pojaviti na tržištu sljedeće godine

Okvir bicikla napravljen je od čeličnih cijevi, dok je dizajnom i voznim karakteristikama namijenjen za kretanje po uređenim stazama.

Tvrtka GS-TMT Travnik uspješno proizvodi i prodaje bicikle izvan granica BiH. Riječ je o takozvanim luksuznim cruiser biciklima koje odlikuje retro izgled, specifičan položaj vozača i veliki kotači.

"Početna ideja bila je plasirati samo biciklističke okvire, dok bi krajnji kupac taj okvir bojao i dograđivao drugim elementima kao što su kotači, sjedalo, upravljač i ostalo, tako da bi svaki bicikl bio personaliziran i unikatan. Međutim, danas u ponudi imamo i gotove bicikle u kojima uživaju poznavatelji dobrog dizajna", rekla je za portal eKapija Snježana Köpruner, direktorica tvrtke GS-TMT Travnik.Okvir bicikla napravljen je od čeličnih cijevi, dok je dizajnom i voznim karakteristikama namijenjen za kretanje po uređenim stazama. Nije namijenjen za razvijanje većih brzina, već za laganu vožnju i uživanje.

Tvrtka je proizvodnjom takvih bicikla krenula prije nekoliko godina kada je njihova druga tvrtka u Njemačkoj, istražujući tržište bicikla, zaključila da segment luksuznih bicikla u Europskoj uniji nije dovoljno pokriven te da postoji potražnja na tržištu. "To je bio razlog zbog kojega smo krenuli u osmišljanje dizajna, proizvodnje i plasiranja te vrste bicikla. Prvi pokušaji su imali dobar odaziv, tako da se naša proizvodnja iz godine u godinu povećavala, a s njom i naša tehnološka snaga", rekla je Köpruner.Trenutno je naglasak tvrtke stavljen na cruiser bicikle, ali uz to rade na razvoju klasičnih aluminijskih okvira i električnih bicikla. Prvi model električnog bicikla očekuje se na tržištu krajem sljedeće godine.

Za to vrijeme dovršit će se razvoj, ispitivanje i certificiranje proizvoda sa stajališta sigurnosti i kvaliteta. Nakon čega je interes tvrtke biti prisutan prvenstveno na europskom tržištu, potom i na tržištima Azije, Amerike i Australije. Kada je riječ o domaćem tržištu, iz GS-TMT Travnik nisu optimistični. "Trenutni pokazatelji nisu najbolji, iako smo uvjereni da će se u bliskoj budućnosti to promijeniti te da će BiH predstavljati tržište na koje ćemo plasirati dio svojih proizvoda. Jedan od razloga nedovoljnog korištenja bicikla, kao prijevoznog sredstva, neuređene su biciklističke staze, koje ne omogućavaju sigurno kretanje u prometu", drži Köpruner.

Komentirajte prvi

New Report

Close