LittleDotu investicija od 600.000 eura

Dr. Jovančević među pokretačima LittleDota/Marko Prpić/PIXSELL Dr. Jovančević među pokretačima LittleDota/Marko Prpić/PIXSELL

SC Ventures podržao hrvatsku mobilnu aplikaciju koja povezuje roditelje s pedijatrima.

South Central Ventures, prvi regionalni VC fond za startupe, a u kojem je Republika Hrvatska bila prvi investitor, uložio je 600 tisuća eura u hrvatski startup LittleDot.

U SC Venturesu navode da iznos ulaganja nije fiksan već se penje do navedenog iznosa ovisno o potrebama tima. LittleDot je mobilna aplikacija koja povezuje roditelje s pedijatrima, i to 24 sata dnevno. Roditeljima omogućuje brze pisane i telefonske konzultacije kao i dobivanje drugog mišljenja. Aplikaciju su pokrenuli jedan od najpoznatijih pedijatara u Hrvatskoj dr. Milivoj Jovančević te bivši menadžer u Ciscu i drugi potpredsjednik AmChama u Hrvatskoj Dario Šimović.

On je ujedno i izvršni direktor startupa.  "S investicijom koju smo dobili od SC Venturesa planiramo ostvariti eksponencijalni rast na ciljanim tržištima i  postići visoko zadovoljstvo naših sadašnjih i budućih kupaca", kaže Šimović. Dodaje da se očekuje kako će tržište telemedicine do 2022. godine rasti 18,7 posto kako zbog digitalizacije tako i zbog manjka stručnjaka u sustavu.

Dr. Milivoj Jovančević pojašnjava kako prema procjeni Hrvatskog društva za pedijatriju na jednog pedijatra u našoj zemlji dolazi 950 djece. Slični problemi postoje i izvan Hrvatske. Usto, prema Jovančeviću, mnogi roditelji danas informacije traže na internetu, a svi tako prikupljeni podaci, upozorava on, nisu nužno točni.  "Uvjeren sam da je LittleDot dobar primjer sinergije medicinskog znanja i tehnologije", zaključuje pedijatar.

Komentari (1)
  • bigboffin
    bigboffin 8:58 19.4.2018.

    O kompetencijama SC Ventures je dovoljno pogledati izvjesca koja podnose EIF-u (EIF im je glavni investitor). Sve investicije otpisuju nakon godinu dana. Vjerojatno bi slucajni odabir rezultirao boljim procjenama investicija. Inace, Slovenski RSG kapital koji vodi SC Ventures ima istu poraznu statistiku ulaganja. Nejasno je zasto je EIF tolikim bezveznjacima povjerio novac. Operativac SC Ventures u Hrvatskoj, stanoviti Oreb, je jednako nekompetentan- vodio je Rudjer Inovacije (interni fond Instituta R Boskovic). Rudjer inovacije nisu bas nista postigle….Za podatke pogledai EIF, Rudjer i LinkedIn (za mizerne biografije)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!