Novi trend: pekare za pse

Autor: Luka Vojvodić , 06. kolovoz 2014. u 15:57
Thinkstock

Slovenska Pasja pekarna HOV-HOV danas ima poslovnice u Mariboru, Ljubljani, Kopru i u Masarykovoj ulici u Zagrebu.

Ljubav prema kućnim ljubimcima rodila je ideju koja je prvo u Sloveniji, potom i u Hrvatskoj rezultirala otvaranjem specijaliziranih pekara za pse. Pasja pekarna HOV-HOV danas ima poslovnice u Mariboru, Ljubljani, Kopru i u Masarykovoj ulici u Zagrebu. Začetnica ideje je mlada Slovenka Nastja Verdnik koja je kao novinarka ostala bez posla. Pečenjem psećih kolačica počela baviti zbog alergija njezinih ljubimaca, a nakon velikog interesa njezinih prijatelja, ali i drugih ljudi, ideja se ubrzo pokazala isplativom. Iz HOV-HOV-a navode kako su željeli ljubimcima ponuditi poslasticu, načinjenu od sastojaka koje poznaju i za koje su sigurni da su zdravi. Uskoro je potražnja i količina  zahtijevala predanost i cijelodnedni rad, zato su ideji posvetili većinu svoga vremena i otvorili pasju pekarnu.

Vlasnice pekare u Zagrebu Gordana Steinbauer Serdar i Maja Kolman Maksimiljanović prepoznale su sjajnu ideju Pasje pekarne, te su, kako kažu, odlučile omogućiti ljubimcima da imaju svoju pekaru u najužem centru grada. U prosincu prošle godine Gordana i Maja imale su štand na Fuliranju kod uspinjače i tada su prvi put vidjele velik interes i zadovoljstvo kupaca. Pekara posluje tek dva mjeseca i trenutno su stalno zaposlene samo vlasnice, dok je jedna studentica na sezonskom radu.

“Pekara nudi pseće kolačiće izrađene ručno i pečene na tradicionalan način. Svi sastojci su izrađeni od ekološki uzgojenih namirnica s certifikatom BIO, bez aditiva i konzervansa, lako su probavljivi, s malo kalorija, te prikladni za sve pasmine pasa”, rekla je Gordana Steinbauer Serdar. U ponudi se nalaze keksi u manjim i većim pakiranjima te svježe poslastice kao što su šaumrolice, lincer kolačići, riblji ili mesni muffini, pasje BIO lizike ili pereci i roladice od oraha. Od rujna, ponuda će biti posebno prilagođena psima koji pate od gastritisa, dijatebesa i drugih bolesti povezanih s prehranom.

“Nadamo se uskoro pokrenuti i vlastitu proizvodnju svježih poslastica u Zagrebu. Dogovorili smo i suradnju s lancem hotela Liburnija koji je prepoznao kvalitet naših poslastica te su naručili mala poklon pakiranja koja će dočekati svakog četveronožnog gosta kada dođe u hotelsku sobu”, rekla je Steinbauer Serdar.

Komentirajte prvi

New Report

Close