Kapital će loviti 20 startupa, među 400 poslovnih anđela pjevač Iron Maidena

Davorin Štetner, mreža poslovnih anđela CRANE/ M. Lukunić/PIXSELL Davorin Štetner, mreža poslovnih anđela CRANE/ M. Lukunić/PIXSELL

Nagradni fond prezentacije startupova iz sedam zemalja svijeta je 100 tisuća eura, a nagrade će dodjeljivati i posjetitelji te Grad Zagreb.

U Zagrebu će se potkraj studenoga održati najveći dosad, tvrde organizatori, međunarodni gospodarski događaj: konferencija startupova i poslovnih anđela Zagreb Connect, i to u sklopu globalnog događanja EBAN Winter Universiti 2016.

 Kako je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Zagrebu pojasnio Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela - CRANE i organizator EBAN-a, očekuje se da će u Zagreb doći više od 400 poslovnih anđela, uključujući i one s desecima milijuna eura potencijalnih investicija, poput Brucea Dickinsona, pjevača grupe Iron Maiden, Dova Morana iz Izraela, koji se smatra ocem USB memorije, te Johanna Hansmanna, koji slovi za najboljeg europskog poslovnog anđela. Konferenciju će uveličati i čelnici Bloomberga te Cisca, a očekuje se da će se u Zagrebu naći i stučnjaci NASA-e, Europske svemirske agencije te niza ostalih korporativnih i znanstvenih institucija.

"Već mogu reći da nas očekuje spektakl. Na Zagreb Conect se prijavilo 150 timova, od kojih je njih 110 zadovoljilo kriterije. Odabrano je 20 finalista koji će se moći predstaviti investitorima, no bit će prostora da u kontaktiva na licu mjestat svoju priliku nađu i svi ostali startupovi koji nisu ušli u finalni izbor ili se čak nisu ni prijavili na natjecanje", rekao je Štetner. U finalni izbor je ušlo 20 startupova iz sedam zemalja svijeta, a 12 ih je iz Hrvatske, najviše iz samog Zagreba.

Domaći projekti koji će se predstaviti na Zagreb Conectu su: Angler, Balmaris, Budgeteer, Happy to Visit, Kakis positive toilets, myBrushies, Nanodiy, Pet Finder, Run Zagreb, Tintus Off, Trakbar te Volio. Tu će se naći i Shoployal iz Irske, Feelif, Oculos diagnostika i 45HC.com iz Slovenije, Kidsy iz Danske, Lionscube iz BiH, Fowaft iz Ujedinjenog Kraljevstva, a svakako je, barem po mjestu svog sjedišta, najegzotičniji GoLexigo s Jamajke. Nagradni fond je 100 tisuća eura, a osim stučnog žirija, nagrade će dodijeliti posjetitelji te Grad Zagreb. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve