21-godišnji vlasnik centra za poduku planira zaposliti 30 predavača

Autor: Poslovni.hr , 11. prosinac 2012. u 11:12
Mihael Arlović (Foto: Tomislav Miletić/PIX)

Studilica je nastala krajem prošle godine i bavi se pripremama za državnu maturu, te instrukcijama za srednju školu i fakultete. Jedini vlasnik je 21-godišnji Mihael Arlović.

Inveni Plus d.o.o. je tvrtka u čijem sastavu djeluje Studilica – centar za poduku. Studilica je nastala krajem prošle godine i bavi se pripremama za državnu maturu, te instrukcijama za srednju školu i fakultete. Jedini vlasnik  je 21-godišnji Mihael Arlović, koji nam je rekao više o svojoj tvrtki.

"Tvrtka prvotno djeluje na području Zagreba, u Vodnikovoj ulici gdje imamo u najmu tri vrhunski opremljene predavaonice. Potaknuti odličnim rezultatima naših polaznika odlučili smo širiti svoje poslovanje na druge gradove. Svjesni da je platežna moć puno lošija nego prijašnjih godina, maturanti nisu više u mogućnosti dolaziti na kvalitetne pripreme u Zagreb, stoga smo odlučili pružiti im jednako kvalitetne i pristupačne pripreme u svim dijelovima RH. Tako smo od prije mjesec dana pokrenuli svoje centre i u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru te Vinkovcima. U navedenim gradovima bavimo se isključivo pripremama za državnu maturu. Širenjem poslovanja imali smo potrebu proširiti i svoj tim predavača. Stoga smo u fazi zapošljavanja 30-ak novih predavača koji su bili najuspješniji na našim testiranjima", pojašnjava Arlović.

Mladi poduzetnik tvrdi kako je bilo dosta prepreka pri pokretanju biznisa, no kaže kako ne bi ni jednu izdvojio kao najveću. "Sve prepreke sam uspješno svladao i zahvaljujući njima postao sam otporniji na mnoge probleme u poslu."

Upitali smo ga koje su pozitivne i negativne strane pokretanja biznisa u vrijeme krize. "U mom slučaju pozitivna strana je bila što sam pokrenuo centar za instrukcije koji se prilagodio učeničkom i studentskom budžetu te općenito situaciji na tržištu. Uveli smo kvalitetne pripreme po najnižim cijenama i to je prepoznato od velikog broja naših polaznika, a mi smo ih nagradili uspješnim rezultatima", kaže Arlović.
Kazao nam je i što po njegovom mišljenju predstavlja primjere loše prakse među domaćim novim tvrtkama: "Kao lošu praksu naveo bih nespremnost mnogih novih tvrtki za izazove na tržištu, a uz to dolazi i nepovjerenje od strane potrošača. Stoga potrebno je od samoga starta ulagati puno vremena, truda, rada i novaca u kvalitetu svog proizvoda ili usluge".

Arlović nam je otkrio i što smatra svojim najvećim uspjehom dosad. "Naš veliki uspjeh su naši brojni zadovoljni polaznici koji su ostvarili odlične rezultate na raznim ispitima, bilo na fakultetima ili državnoj maturi. Upravo ti rezultati su naš najveći poticaj za daljnji uspjeh", rekao je. Ciljna skupina njegove tvrtke su učenici osnovnih i srednjih škola te studenti, a kako kaže, trude se pridobiti ih pristupačnom i kvalitetnom uslugom.

Upitali smo ga koja je idealna zemlja u kojoj bi volio pokrenuti biznis. "Idealna zemlja je ona u kojoj sam rođen, u kojoj sam rastao i školovao se i u kojoj sam već pokrenuo biznis. Za sada sam usmjeren isključivo na domaće tržište", ističe Arlović. Govoreći po početničkim greškama Arlović kaže kako svaki početnik ima greške. "Iz svake greške treba izaći mudriji i oprezniji. Osobno smatram da poduzetnici trebaju prihvatiti greške kao dio uspjeha, jer iz vlastitih grešaka se najbolje uči."

Opisuje i kakav bi trebao biti njegov idealan poduzetnik. "Moj idealan zaposlenik je onaj koji mi donosi najbolje rezultate. U Studilici, s obzirom na visoku prolaznost naših polaznika, svi zaposlenici su idealni", ističe ovaj poduzetnik.  "Trenutno smo u fazi zapošljavanja 30-ak novih predavača u pet velikih gradova, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Vinkovcima. Moram napomenuti da imamo svoju bazu zaposlenika koji su prošli na našim dosadašnjim testiranjima, koja se održavaju svaka 2-3 mjeseca. U vrijeme ispitnih rokova mnogi od njih nam uskoče u pomoć i odrade svoj postao jednako dobro kao i naši stalni predavači", kaže nam Arlović.

Tri brzopotezna pitanja

Imate li kakvih 'recepata' za ostale koji pokušavaju pokrenuti biznis?

Univerzalni recept ne postoji. Jednostavno, potrebno je imati viziju, želju i odrediti koliko ste rada spremni uložiti u uspjeh.

Da danas pokrećem startup sigurno…

…ne bih ništa puno mijenjao.

Najbolji poslovni savjet koji smo ikada dobili je..

…"prepoznaj veliko dok je još malo".

Komentari (2)
Pogledajte sve

“Najbolji poslovni savjet koji smo ikada dobili je…

…”prepoznaj veliko dok je još malo”.”

…dobro,moram biti ozbiljna…[emo_smijesak][emo_smijeh][emo_namigusa]

[emo_palacg]

New Report

Close