Igra nalik na Pokemone i Magic The Gathering osvojila Osijek

Autor: Bernard Ivezić , 08. travanj 2014. u 20:30
Ekipa koja je osmislila Velos

Pobjednički startup na osječkom natjecanju je Velos, online fantasy kartaška igra smještena u detaljno razrađen svijet mašte.

Online fantasy kartaška igra Velos smještena u detaljno razrađen svijet mašte kojeg su osmislili i razvili Igor Bobić, Dario Kuzminski, Dino Luketić i Sonja Vrtarić pobijedila je na osječkom izdanju Software Startup Akademije.

Nastala je po uzoru na kartaške igre Pokemon i Magic The Gathering. Druga nagrađena je aplikacija za poboljšanje komunikacije između hotelskog osoblja i gostiju i razvoj cjelovite hotelske usluge Guest Request koju razvijaju Ivan Milanović i Tajana Milanović.Treću nagradu osvojila je online zajednica, web portal i aplikacija za dijeljenje recepata za izradu kolača Cookie na kojoj radi programerka na Andoridu Željka Kiš.Aron Stanić iz organizacijskog odbora Software StartUp Adacemyje, koju organizira udruga Osijek Software City uz podršku Microsofta, kaže da su kroz projekt uspjeli okupiti 120 polaznika radionica od kojih se profiliralo šest projektnih timova sa 18 članova.

Oni su napravili vlastita softverska rješenja od kojih će neka biti predstavljena i na Windaysima.Ove godine timove su podržali Ekonomski i Elektrotehnički fakultet iz Osijeka, zatim Osiječko-baranjska županija kao i poduzetnički inkubator BIOS. Stanić navodi i preostala tri softvera nastala kroz ovaj projekt. To je smartphone i web aplikacija za servisere vozila eMechanic, zatim pomagać u slaganju rasporeda za škole Schedule Generator te online turistička agencija orijentirana na kupca Bloo.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close