Hrvatski startup DivIT pobjednik Idea Knockouta

Autor: Poslovni dnevnik , 28. rujan 2014. u 22:01
Proglašenje pobjednika

Pobjednički tim osvojio je put u Las Vegasu na CES-a 2015, kao i izlagački štand na tom sajmu.

Hrvatski startup DivIT je s projektom Mash.me pobijedio na Idea Knockoutu, najuzbudljivijem natjecanju tehnoloških ideja u našoj regiji.

Time je osvojio izlagački štand na Eureka Parku, izložbi startupa na CES-u 2015 koji će se početkom siječnja održati u Las Vegasu, kao i aviokarte i hotelski smještaj u Las Vegasu za dva člana tima. Osnovna ideja projekta Mash.me je omogućiti svakome da izradi animirani 3D video pokretima tijela i lica ispred web-kamere. Osim za stvaranje animacija, ova tehnologija omogućuje i kreiranje chata kroz trodimenzionalni avatar, kao i chat u virtualnoj stvarnosti korištenjem naočala za virtualnu stvarnost poput Oculus Rifta.

Izuzetno uvjerljivim nastupom DivIT je "nokautirao" preostalih 14 timova koji su se natjecali, sakupivši ukupno 362 boda žirija od 400 maksimalnih. Samo dva boda manje imao je drugoplasirani tim Nagual Sounds iz Berlina s projektom Nagual Dance koji omogućuje stvaranje glazbe pokretima tijela ispred Microsoft Kinect 3D kamere, dok je treće mjesto osvojio zagrebački startup Fojo čiji spoj mobilne aplikacije i uređaja za izradu papirnatih fotografija omogućuje svakome da kod kuće ima pravi fotografski laboratorij za izradu snimaka napravljenih smartfonom.

Uz organizatora natječaja, tech časopis Bug, generalni pokrovitelj Idea Knockouta bio je Hrvatski telekom koji je među natjecateljima odabrao tim Amodo i njihov projekt Driver Copilot za posebnu nagradu – putovanje u Krakow gdje će, uz sve pokrivene troškove, svoju ideju moći "pitchati" za ulazak u glasoviti hub:raum, poduzetnički inkubator Deutsche Telekoma. "Svjedočili smo tijekom Idea Knockouta do sada neviđenom okršaju pameti i kreativnosti na našim prostorima, te smo se uvjerili da je i na našem podneblju moguće osmisliti genijalne načine za iskorištavanje suvremenih tehnologija", izjavio je Dragan Petric, izvršni urednik Buga i predsjednik žirija Idea Knockouta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close