Hrvatski poljoprivredni startup Agrivi pobijedio na Startup Nations Summitu

Autor: Bernard Ivezić , 25. studeni 2014. u 21:58
Press foto

Hrvatski startup Agrivi pobijedio je u Seulu na Startup Nations Summitu, svjetskom natjecanju startupova, i osvojio nagradu od 50 tisuća dolara.

Hrvatski startup Agrivi pobijedio je u Seulu na Startup Nations Summitu, svjetskom natjecanju startupova, i osvojio nagradu od 50 tisuća dolara. Agrivi je napredna cloud platforma za upravljanje farmama i povećanje profitabilnosti u proizvodnji hrane. Matija Žulj, direktor tvrtke Agrivi, kaže da mu je natjecanje pomoglo da izvidi potencijalne partnere za Koreju te Dansku.

“Priželjkivao sam pobjedu jer smo dobili globalnu prepoznatljivost koja je ključna za ostvarivanje kontakta s velikim investitorima i lakši pronalazak partnera na vanjskim tržištima”, kaže Žulj.

Agrivi, startup koji je nastao sredinom prošle godine, u siječnju je primio sjemensku investiciju od 135 tisuća dolara. Sada se pojavljuje na brojnim startup natjecanjima u potrazi za većom investicijom. Iako je formalno sjedište tvrtke registrirano u Londonu, razvoj i vlasnici su iz Hrvatske. Naime, osnivači Agrivija su Matija Žulj i Matija Rukavina. Žulj je karijeru počeo kao konzultant zagrebačke IT tvrtke Adacta. Radio je kao voditelj digitalnog marketinga u NTH groupi i direktor ClickAttacka. Matija Rukavina, koji u Agriviju radi poslovni razvoj, direktor je brzorastuće tvrtke za energetsko certificiranje iz Rijeke Riteha, čiji je prihod lani porastao tri puta, na 6,3 milijuna kuna, uz neto dobit od dva milijuna kuna.

Tvrtka Agrivi objavila je da je u posljednja dva mjeseca udvostručila broj korisnika. Ukupan broj ne navode, ali ističu da imaju klijente iz 80 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close