HGK organizira štand naše industrije na Gamescomu

Autor: Bernard Ivezić , 07. kolovoz 2018. u 22:00
Računalne igre najbržerastući segment IT industrije/Petar Glebov/PIXSELL

Na najveći europski i drugi globalno sajam digitalne zabave Komora u kolovozu u Köln vodi devet domaćih tvrtki.

Devet hrvatskih proizvođača računalnih igara sudjelovat će u organizaciji HGK na petom zajedničkom nastupu te industrije na drugom najvećem sajmu digitalne zabave na svijetu Gamescomu od 21. do 25. kolovoza u Kölnu.

Najveći takav sajam je, inače, Asia Game Show. Među devet domaćih tvrtki izlagača najveći je proizvođač mobilnih igara Nanobit, zatim Digitalna avantura, studiji Intercorona, Iron ward, Exordium Games, Pandora studio, Abest, Games Revolted i Lion game Lion.

"Razvoj računalnih igara zasigurno je najbržerastući segment IT industrije u Hrvatskoj, koji se počinje mjeriti s tradicionalnim predstavnicima IT industrije otkako se tvrtka Nanobit uvrstila na 9. mjesto među IT izvoznicima 2013. godine", poručuju iz HGK.

Dodaju da prema istraživanju hrvatskih kreativnih i kulturnih industrija, što ga je proveo Ekonomski institut iz Zagreba, u branši game developmenta trenutačno je zaposleno oko 250 ljudi. U Hrvatskoj je aktivno više od 20 tvrtki koje se bave tom granom računalnog programiranja i sve odreda su gotovo stopostotni izvoznici.

Gamescom ima i vrlo veliki značaj za europsku industriju računalnih igara. Sajam je zadnje tri godine u prosjeku okupio između 345 i 350 tisuća posjetitelja, oko 900 izlagača i za biznis najvažnije, više od 30 tisuća ljudi iz industrije koji su došli sklapati poslove.

Komentirajte prvi

New Report

Close