“Genijalcu” iz Rovinja biznis sa sunčanim naočalama u 5 godina donio zaradu od 1,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 24. travanj 2016. u 10:57
Arhivska fotografija: Thinkstock

Nakon što je u Londonu i New Yorku prošli tjedan odradio medijsku prezentaciju svoje kolekcije za 2017., preksinoć je u Zagrebu otvorio i svoj privremeni Pop Up Store

Genijalac iz Rovinja Mauro Massarotto već godinama svojim modelima sunčanih naočala živih boja brenda Sheriff&Cherry oduševljava brojne velike zvijezde današnjice, poput Rihanne, Keire Knightley, Beyonce, Frank Oceana ili pak Neneh Cherry, piše Jutarnji list.

A nakon što je u Londonu i New Yorku prošli tjedan odradio medijsku prezentaciju svoje kolekcije za 2017., preksinoć je u Zagrebu otvorio i svoj privremeni Pop Up Store, gdje je hrvatskoj publici prvi put predstavljena najnovija kolekcija ovog iznimno uspješnog hrvatskog brenda.

U poslovnim terminima uspjeh Maura Massarotta i njegove tvrtke Massarotto sažima se u 2,7 milijuna kuna prihoda u 2014. godini, posljednjoj za koju su financijski rezultati dostupni na servisu Poslovna.hr. Prije samo pet godina, odnosno 2010. godinu završio je s prihodom od 220 tisuća kuna, što znači da je do danas njegov biznis sakrivanja očiju od sunca narastao više od deset puta.

Otvorenje dućana nisu propustili brojni poznati posjetitelji, a najveće oduševljenje izazvao je model Ibiza, koji još nazivaju i “maska”, a koji je nedavno na stranicama australskog Voguea proslavio svjetski top-model Lara Stone u modnom prilogu slavnog fotografa Marija Testina, nastalom na poznatoj australskoj plaži Bondi Beach. Taj se “vrući” model, osim u Zagrebu, prodaje još samo u New Yorku i Hong Kongu.

Massarottu popularne naočale donose i respektabilnu dobit, koja je preklani dosegnula 413 tisuća kuna, a godinu dana ranije na njima je zaradio 891 tisuću kuna, otkrivaju poslovni rezultati njegove kompanije. U pet godina, od 2010. zaključno sa 2014. zaradio je 1,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close