FOTO: U Dubravi otvoren “retrodiner”, restoran kao u Americi 50-ih

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2016. u 11:27
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

Big Boys Burger Bar više nalikuje na klasični američki diner, no to nije potpuno bez adekvatnog menija.

Na glavnoj aveniji u zagrebačkoj Dubravi nalazi se Big Boys Burger Bar.

Ništa neobično da se otvorio još jedan fast food u Zagrebu, reći će netko. Sve dok ne uđete u prostor. Promijenio se svijet, sve je po uzoru na američke dinere iz pedesetih godina prošloga stoljeća. Prugasti separei, memorabilije iz tog razdoblja, pod sačinjen od crno-bijelih ploča, pin-up djevojke i klasični američki kabrioleti na zidovima, pa čak i lampe iznad stolova doista nas vraćaju ako ne u doba Jamesa Deana, a onda makar u scene popularnog “Povratka u budućnost”. 

– Oduvijek nam je bila želja napraviti nešto ovakvo. Uspjeli smo pronaći proizvođača koji izrađuje elemente interijera kakav smo htjeli pa smo za oko četiri mjeseca uspjeli ruševan prostor pretvoriti u odredište koje se večerima zna i do kraja napuniti – kaže Ana Čolakić. 

Nastojali su, dodaje, da Big Boys Burger Bar što više nalikuje na klasični američki diner, no to nije potpuno bez adekvatnog menija, piše Večernji list.

Kako piše Večernji list, na njemu su hamburgeri od junetine ili piletine, salate, pizze, ali i sendviči Mustang, Hummer, Lincoln. Pa onda i krilca ili filetirana prsa. Sve što biste očekivali u američkom dineru i sve također upakirano u stilu vremena ne koje lokacija u Dubravi podsjeća. Čak ćete i Coca-Colu dobiti u retročašama.

Komentari (5)
Pogledajte sve

probso burger, puno lošije nego u McDonaldsu. Neka porade na kvaliteti hrane i ok. Inače prolazio par puta i ima ljudi. Da li je kopija nečega ili nije, kga briga. Svi su koija nečega ili su inspirirani nečim.

Samo poradite na kvaliteti jela

Nije problem u kopiranju mek persa neg je to kopija Big Boys Burger bara iz USA. Pa ak nije franšiza mogli bi imati i velikih problema.

Slažem se s Krešimirom. Ovo je prejadna kpija onoga što je u MekPersiju na Zagrebačkoj cesti preko puta Inine pumpe, za one koji ne znaju. Sve je kopirano od pločica do stolova i tapeta. Za meni sumnjam da će biti kpiran, od legendarnog Zloburgera i još nekoliko menija koje volim i za koje stvarno moraš biti gladan. Burazi iz MekPersija su sigurno oduševljeni ovim plagijatom…

Za ovo uređenje bi digao tužbu protiv vlasnika a i neznam kakva je ovo vijest sa obzirom da ovako a i bolje uređen prostor postoji na zagrebackoj cesti u zagrebu sa istim tapetama lusterima i separeima. Govorim o mek persu koji postoji godinama tocnije 3godine je na zagebackoj cesti a prije toga su bili na jablanskoj u rudesu a ovaj vlasnik je ocito iskopirao sve do zadnjeg detalja……. jadno….

New Report

Close