FER-ov inkubator otvara se prema svim studentima

Autor: Bernard Ivezić , 13. lipanj 2018. u 22:01
Spock vodi Iva Gospodnetić/Tomislav Miletić/PIXSELL

Nakon predstavljanja četiri tima iz druge generacije, Spock otvorio prijave za treću generaciju.

FER-ov Spock, prvi startup inkubator na Sveučilištu u Zagrebu, ide u značajno proširenje.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) dodijelio je Spocku sto kvadrata prostora, prihvatio idejno rješenje za uređenje te podržao ideju da je startupima za prijavu u Spock dovoljno da imaju u timu jednog studenta FER-a. Iva Gospodnetić, stručna suradnica za karijerno savjetovanje FER-a i operativna voditeljica Spocka kaže da su otvorili prijave za treću generaciju startupa-polaznika.

"Trećoj generaciji ponudit ćemo još više nego drugoj, a već je druga dobila od naših partnera ne samo mentorstvo i radionice već posebno prilagođene edukacije za rješenje problema s kojima se specifično suočio svaki od naših startupa", kaže Gospodnetić. Dodaje da su nakon prve generacije, koja je bila mahom zainteresirana za hardver, u drugoj generaciji težište imali na mobilnim aplikacijama. U drugoj generaciji sudjelovala su četiri tima.

Startup Sumirra je osobni financijski asistent za studente koji prati prihod preko studentskog ugovora. Studente obavještava kad su primili uplatu kao i kad su blizu poreznog praga. PicUp je mobilna aplikacija koja povezuje korisnike i foto-studije, a već testno surađuje sa studijom Foto Badrov.

Melanoma Check je aplikacija koja kamerom prepoznaje zloćudne madeže i već sad postiže točnost iznad 90 posto. Pregovara o suradnji sa Zavodom za telemedicinu. Četvrti startup Morpheus zone redefinira natjecanja u programiranju kroz igre. 

Komentirajte prvi

New Report

Close