Ekološko i dizajnersko kućište za tablet

Autor: Marta Duić , 11. travanj 2016. u 22:01
Nakon istraživanja tržišta Matija Kašnar zaključio je da nema sličnog proizvoda, stoga vjeruje u uspjeha

Vlasnik obrta Sklepaj me osmislio je Ipallet4me, kućište za tablete od paleta kojim planira osvojiti tržište.

Obrt Sklepaj.me bavi se izradom namještaja od drva rabljenih paleta, a odnedavno imaju i novitet u ponudi, Ipallet4.me, što je naziv kućišta za tablet napravljen od drva palete. "Ipallet4.me došao je kao čista slučajnost – kako se već tri godine bavim izradom namještaja od paleta, a vrlo često koristim tablet za surfanje internetom, nekako sam spojio dvije stvari u jednu i rodila se ideja", objasnio nam je Matija Kašnar svoj početak.

Kako kaže Kašnar, mnogi ga pitaju zašto palete, a odgovor leži u tome što je želio napraviti proizvod kojim će dodatno pridonijeti kvalitetnijem iskorištavanju drva rabljenih transportnih paleta. "Mogao sam, naravno uzeti kvalitetno drvo i napraviti proizvod – ali htio sam koristiti otpadno, nisko kvalitetno drvo i dodati mu novu vrijednost. Konzultirajući se s brojnim stručnjacima za drvo, s proizvodnim procesom kojeg planiram implementirati pokušati ću od drveta niske kvalitete dobiti ekskluzivan, eko-friendly i dizajnerski proizvod namijenjen globalnom tržištu", tvrdi Kašnar.

Nakon istraživanja tržišta zaključio je da nema sličnog proizvoda, stoga vjeruje u uspjeha, a na jesen planira lansirati crowdfunding kampanju i približiti proizvod globalnoj zajednici. Prije dvije godine Kašnarova ideja prošla je u finale startup natječaja, što mu je dalo dodatnu motivaciju, a u realizaciju je krenuo prošle godine, potaknut bespovratnim sredstvima grada Kutine.

U suradnji s tvrtkom Evolve, koja se bavi produkt dizajnom, krenuo je u izradu prototipa. "Uskoro ćemo izbaciti prve komade koje ćemo analizirati, dati potencijalnim korisnicima na korištenje i sve povratne informacije koristiti za poboljšanja. Tržište tableta je u opadanju, ali to je olakotna okolnost za mene, jer mnogi žele osvježiti tablet, a istovremeno žele ekološko osviješten proizvod. Komentari su zasad i više nego pozitivni", poručuje Kašnar. 

Komentirajte prvi

New Report

Close