Dva hrvatska startupa u Techstars Metrou

Autor: Bernard Ivezić , 01. rujan 2015. u 22:00
Trgovci traže tehnološke inovacije/Marko Jurinec/PIXSELL

Metro grupa i drugi najveći američki startup akcelerator o budućnosti ugostiteljstva.

Dva startupa iz Hrvatske ušla su u uži izbor od 75 startupa koji će biti polaznici prvog globalnog programa za tehnološke aplikacije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Deset finalista natječaja, koji su pokrenuli Metro grupa i drugi najveći američki startup akcelerator Techstars, bit će objavljeni 7. rujna. Imena hrvatskih startupa zasad nisu objavljena. Domaći startupi izdvojeni su među nekoliko stotina prijava iz 20 država koje su došle na natječaj za prvi Techstars Metro Accelerator program koji sredinom prosinca počinje u Berlinu. Olaf Koch, predsjednik uprave Metro grupe kaže da digitalne promjene danas prožimaju sve aspekte našeg osobnog i poslovnog života.

"Uz pomoć digitalnih inovacija želimo naše kupce u ugostiteljstvu učiniti još uspješnijima", kaže Koch. Alexander Zumdieck, glavni direktor Techstars Metroa navodi da će se prilikom odabira deset najboljih u obzir uzeti poslovnu ideju, prilagođenost tržištu i dosadašnji napredak tvrtke. "No, žiri će poseban fokus staviti na ljude koji stoje iza projekta", ističe Zumdieck. Finalisti će se tijekom tromjesečnog programa natjecati za 120 tisuća eura investicije, a upoznat će globalne lidere u ugostiteljstvu i hoteljerstvu.

Komentirajte prvi

New Report

Close