Drveni geometrijski oblici kao didaktičke igračke

Autor: Marta Duić , 19. siječanj 2015. u 22:01
Margareta Lekić pokrenula je brend igračaka Margareta koji je dokazao svoj tržišni potencijal

Margareta igračke pomažu u razvoju djece ciljajući na razvoj kreativnosti, koncentracije i logičkog razmišljanja.

Margareta Lekić, studentica poslijediplomskog doktorskog studija na Akademiji likovnih umjetnosti, pokrenula je brend igračaka.

"Oduvijek volim sve vrste slagalica, a privrženost prema njima nastavila sam iskazivati i u svom desetogodišnjem profesionalnom umjetničkom radu. Nakon što sam odlučila da želim dizajnirati igračke uzela sam papir i napravila prvi nacrt te izradila prototipove. Tako je nastalo prvih pet modela, tj. setova igračaka i to u samo jednom danu. Nakon toga sam uzela bilježnicu i iscrtala je drugim modelima koji će uskoro biti na tržištu. Neki od njih su i skulpture koje sam izradila tijekom diplomskog studija, a koje će, u smanjenom obliku, postati slagalice", objašnjava Margareta Lekić, autorica igračaka Margareta.

Prvo predstavljanje javnosti je bilo u prosincu 2013. godine na Artomatu u Zagrebu, sajmu nekonvencionalne umjetnost, samo mjesec dana nakon izrade prvog prototipa. U 2014. godini proizvod je registriran u Zavodu za intelektualno vlasništvo. Margareta igračke su dokazale svoj tržišni potencijal kroz brojne domaće i inozemne sajmove i događanja na kojima su igračke kao gotov proizvod izložene, a djeca su s njima bila u neposrednom kontaktu kroz igru i učenje. "Prije nekoliko godina prijatelji su me pitali što bi radila kad bih dobila milijune? Bez razmišljanja sam odgovorila da bi otvorila tvornicu igračaka. Bez obzira što do tada nisam dobila milijune, odlučila sam krenuti ni od čega", tvrdi Lekić.

 Poduzetnička ideja bila je dizajnirati, proizvesti te na tržište plasirati novu vrstu edukativnih didaktičkih dječjih igračaka izrađenih od drva. Margareta igračke su dizajnirane kao višebojni set drvenih geometrijskih oblika koji se iz didaktičkih slagalica pretvaraju u 3D oblike poput drveća, kuća, planina. "Djeca starija od godinu dana uživat će u balansiranju oblika, dok će starija djeca razvijati um slažući dijelove u kartonsku kutiju prema uputama. Razvija se logičko razmišljanje, vizualna percepcija, poboljšava se koncentracija, uče se osnovne boje, ali se i odlično zabavlja cijela obitelj. Margareta igračke izrađene su od laganog i kvalitetnog lipovog drva, a bojane su bojama koje ne štete zdravlju i prihvatljive su za okoliš", kaže Lekić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close