Drveni baldahini i ležaljke za drukčije ugostiteljstvo

Autor: Marta Duić , 22. travanj 2015. u 14:42
Proentaris drvene konstrukcije nova je tvrtka čiji su osnivači Robert Šargač i Ivan Volarić, po struci inženjeri građevine

Zahvaljujući suvremenoj tehnologiji i punom drvu namještaj je precizno napravljen i trajan.

Tvrtka Proentaris drvene konstrukcije nova je tvrtka na tržištu čiji su osnivači Robert Šargač i Ivan Volarić, po struci inženjeri građevine.

Bave se izradom ležaljki specijalnih oblika, baldahina i pergola koji će obogatiti ugostiteljske prostore, a pružaju i usluge projektiranja drvenih konstrukcija, izrade 3D vizualizacija te usluge energetskog certificiranja. Iz ponude ističu baldahine, kako kažu, s hrvatskom potpisom. Za Super Uho festival održan u Šibeniku koji je posjetilo oko 3000 ljudi, baldahini Proentaris su služili za kratke predahe publike uz morsku obalu. "Planiramo proširiti proizvodnju i povećati broj usluga koje nudimo. Cilj nam je povećati asortiman proizvoda i u budućnosti zaposliti mlade ljude s novim znanjima i idejama, te svojim djelovanjem popularizirati uporabu drva kao materijala", kaže Robert Šargač, jedan od osnivača tvrtke Proenatris.

Interes za drvene konstrukcije dobili su za vrijeme studija koji su obojica završili izradom radova iz predmeta Drvene konstrukcije. Nakon toga su tijekom studija surađivali na izgradnji nekoliko objekata što je dodatno produbilo želju za stvaranjem takvih, jedinstvenih proizvoda od drva. "U mogućnosti smo ponuditi izradu svih vrsta i oblika drvenih konstrukcija što nam omogućuje CNC stroj, a svi naši proizvodi rade se od konstrukcijskog punog drva ili kvalitetnijeg lameliranog drva, što našim konstrukcijama daje vrhunska svojstva i odličan estetski dojam. Svi elementi su CNC obrađeni što nam omogućava veliku preciznost izrade, a proizvode od nametnika štitimo impregnacijom, a zatim ih bojamo po želji naručitelja.

Pri spajanju elemenata koriste se spajala vrhunskih osobina koja omogućuju trajnost i nosivost čitave konstrukcije", pojasnio je Šargač. Sudjelovanjem na Zagrebačkom sajmu Nautike i HOTEL&GASTROTEH na Zagrebačkom Velesajmu dobili su veliki broj upita i kako kažu, potvrdu kvalitete proizvoda. "Posjećenost internet stranice povećala se za 70% što govori da trend izgradnje drvom nailazi na dobar odaziv. Kako se bliži turistička sezona očekujemo dodatan porast interesa, posebno za ugostiteljski asortiman proizvoda", tvrdi Šargač.  

Komentirajte prvi

New Report

Close