Dao otkaz kao direktor da bi stvorio liniju drugačijih bicikala

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2015. u 11:25
Foto: Priority Bicycles

Devet godina Dave Weiner radio je u softverskoj konzultantskoj tvrtki “Cole Systems Associates”.

Devet godina Dave Weiner radio je u softverskoj konzultantskoj tvrtki "Cole Systems Associates", a svaki je dan na posao putovao biciklom, piše Business Insider.

Kako se kompanija širila, njegova odgovornost bila je sve veća, a zbog zalaganja i evidentnih poslovnih uspjeha, imenovan je i direktorom.

Upravo zbog te činjenice, mnoge je šokirala njegova novogodišnja odluka da sa 34 godine da otkaz na mjesto direktora. Čini se da je u odluci ipak presudio dječački san.
 


Foto: Priority Bicycles

Weiner je danas novopečeni poduzetnik – direktor i vlasnik startupa "Priority Bicyles" koji proizvodi bicikle prilagođene rekreativcima. Radi se o biciklima koji su praktički besplatni za održavanje i imaju neprobojne gume.

Ono što je Dave Weiner godinama planirao, to mu se i ostvarilo – pokrenuo je vlastiti biciklistički biznis, te u šest mjeseci od prodaje zaradio više od milijun dolara privukavši neka od najvećih imena u biciklističkoj industriji.

Njegovi bicikli primamljivi su biciklistima zbog dizajna i jednostavnosti. Imaju tri brzine bez dodatnih vanjskih dijelova, jednostavan sustav kočenja bez kablova i gume koje su gotovo neuništive tijekom vožnje.

Uz sofisticirani dizajn i povoljnu cijenu (ispod 400 dolara), "Priority Bicycles" pružaju, kako se ističe na web stranici, "kvalitetu bez kompromisa". 

Komentirajte prvi

New Report

Close