Cryptotask u pretprodaji skupio već 2,6 milijuna kuna

Autor: Bernard Ivezić , 12. prosinac 2017. u 15:21
Vedran Kajić, suosnivač CryptotaskaD. VIŠNJIĆ/PIX

Startup dobio podršku Petera Vessenesa, jednog od osnivača Bitcoin Foundationa.

Počela je pretprodaja vlasničkih udjela pred drugi hrvatski Initial Coin Offering (ICO). Cryptotask, hrvatski startup koji je najavio prvu burzu rada na svijetu na kojoj će poslodavci i radnici moći biti i ljudi i strojevi, u dva je tjedna od traženih tisuću skupio 865,9 Ethera za udio u svom vlasništvu.

To je već sada više od 400 tisuća dolara ili 2,6 mil. kuna, a pretprodaja, tijekom koje se traži još 62,7 tisuća dolara, traje još deset dana. O planovima Cryptotaska Poslovni dnevnik pisao je sredinom listopada kada je njegov suosnivač Vedran Kajić najavio da će krenuti u ICO za dva tjedna.

U međuvremenu je, pojašnjava, odlučio odgoditi taj rok i skupiti partnere s kojima će pokazati koliko je ozbiljan u svom naumu. “Ima jako puno ICO-a danas i cilj nam je na sve načine, uključujući pretprodaju udjela, izdvojiti se od onih koji su neozbiljni ili čak ne bi ni trebali postojati”, kaže Kajić. Navodi da je audit Cryptotaska napravila tvrtka New Alchemy koju vodi Peter Vessenes, jedan od osnivača Bitcoin Foundationa. Dobio je i dva savjetnika: slovenskog poduzetnika Talija Rezuna i američkog blockchain konzultanta Coryja Torrellu. Partner za kupnu Ethera je hrvatski Electrocoin.

“Ugradili smo u svoj blockchain zaštitne mehanizme za investitore, koji glasaju o svakom ‘milestoneu’ i odlučuju o otpuštanju novca pa se sredstva ne uplaćuju nama već na Crowdsale Contract Address”, kaže Kajić, koji ICO najavljuje šest tjedana po završetku pretprodaje udjela.

Komentirajte prvi

New Report

Close